9 листоп. 2020 11:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

111

0

МОЗ планує запровадити жорсткий карантин вихідного дня. Які обмеження введуть для вінничан

МОЗ планує запровадити жорсткий карантин вихідного дня. Які обмеження введуть для вінничан

Протягом суботи і неділі працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, громадський транспорт і автозаправки


МОЗ планує запровадити жорсткий карантин вихідного дня. Які обмеження введуть для вінничан

Через стрімке зростання захворюваності на коронавірус, Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме посилити карантинні обмеження. Зокрема, в Україні планують запровадити карантин вихідного дня. Протягом суботи і неділі працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, громадський транспорт і автозаправки.

Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 9 листопада.

За словами Степанова, ініційовані обмеження, за умови їх дотримання, дозволять розірвати ланцюг передачі та розповсюдження коронавірусної хвороби, зберігаючи водночас функціонування економіки.

Міністерство пропонує запровадити жорсткий карантин вихідного дня, щоб в суботу та неділю працювали лише продуктові магазини, аптеки (зокрема ветеринарні), транспорт та автозаправки.

Заклади громадського харчування зможуть працювати виключно на виніс. Міністерство рекомендує заборонити на вихідні дні роботу ТРЦ, проведення розважальних закладів тощо.

«Лише мінімізуючи контакти, можливо розірвати ланцюг передачі вірусу», – зазначив Степанов.

Нагадаємо, Державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні 6 листопада прийняла рішення про запровадження з 9 листопада «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки на всій території України, окрім регіонів із «червоним» рівнем.

До «червоного» рівня епідемічної небезпеки у Вінницькій області віднесли – м. Калинівку і Тиврівський район. В обласній комісії з ТЕБ та НС встановили додаткові обмеження. Окрім заборон на роботу ТРЦ та ресторанів, у Тиврівському районі також заборонили роботу закладів освіти, окрім спеціалізованих шкіл.

Решта населених пунктів Вінниччини залишаються в «помаранчевій» зоні.

За даними Вінницької ОДА, станом на 9 листопада, на Вінниччині виявили 147 нових випадків захворювання на коронавірус. Зареєстровано 8 летальних випадків. За добу захворіли 12 медичних працівників.

Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info