24 лип. 2015 14:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

97

0

Мурафський кар’єр. «Дніпропетровські» і «луганські» зі зброєю ділять державне майно на Вінниччині?

Мурафський кар’єр. «Дніпропетровські» і «луганські» зі зброєю ділять державне майно на Вінниччині?

 Подробиці збройного конфлікту на Держпідприємстві Вінниччини


Мурафський кар’єр. «Дніпропетровські» і «луганські» зі зброєю ділять державне майно на Вінниччині?

 Як відомо, вчора, 23 липня на території державного підприємства «Мурафський кар’єр» в Шаргородському районі стався конфлікт із застосуванням зброї. На місце події виїхали правоохоронці, а згодом і представники облдержадміністрації разом із заступником голови ОДА Андрієм Гижком.

Стрілянину на кар’єрі влаштували Дніпропетровські «гості»

Один з охоронців підприємства розповів міліціонерам, що до адмінбудівлі приїхали люди на двох «джипах», їх було біля 10 чоловік, озброєні, почали стріляти. Після цього керівництво підприємства викликало міліцію.

В секторі зв’язків з громадськістю УМВС повідомляють, що вчора на місці події працівниками міліції був зупинений автомобіль «Шкода», у якому знаходилися троє осіб, причетних до стрілянини на території «Мурафського кар’єру». В салоні автівки міліція знайшла та вилучила автомат «Форт» та дозвіл на нього,виданий у Дніпропетровську, два магазини до цієї зброї, споряджені по 10 набоїв кожний, холодну зброю та поліетиленовий пакет з порошком білого кольору.

Як розповів 1-ий заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Сергій Кримчук, затриманими виявилися 27 та 28-річні жителі Дніпропетровської області. Свій візит на підприємство вони пояснили бажанням влаштуватися на роботу. Що стосується самого конфлікту – від пояснень відмовились. Зараз чоловіки затримані за підозрою в скоєнні правопорушення.

Щодо затриманих двох чоловіків, то в них було виявлено прострочені посвідчення Дніпропетровського «Правого сектору», але затримані категорично заперечують свою причетність до даної структури. Щодо пораненого заступника директора, то тілесні ушкодження в чоловіка не значні. Адже події розгортались о 14 годині, а по допомогу медиків, він звернувся близько 18 години, і після цього активно давав інтерв’ю ЗМІ.

За фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї міліція відкрила кримінальне провадження (ч.4 ст. 296 ККУ).

Мурафський кар’єр. «Дніпропетровські» і «луганські» зі зброєю ділять державне майно на Вінниччині?

«Чорний бізнес» або як держава захищає свої інтереси

Нагадаємо, ДП «Мурафський кар’єр», увійшов до списку об’єктів, які підлягають приватизації. Відповідну Постанову Кабміну «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році». 12 травня підписав Прем’єр-міністр України А. Яценюк. Але поки що підприємство знаходиться у відомстві Мінагрополітики, яке проводило про відкритий конкурс на посаду директора підприємства. В.о. директора «Мурафський кар’єр» призначено Геннадія Субіханова, який родом з Луганської області. Але представники виконавчої влади Вінницької області його не знають. Кандидатуру керівника в ОДА не погоджували, попри давні конфлікти, які розгортаються навколо підприємства.

«Керівник не жодного разу не з’явився на зустріч з обласною владою, коли розглядались питання по ситуації навколо кар’єру. На сьогоднішній день там відкрито як мінімум три кримінальні провадження по відношенню до попереднього директора і по відношенню взагалі до підприємства. Одне кримінальне провадження - стосовно розкрадання корисних копалин іншим підприємством 2013 року, працює без ліцензії, і взагалі не має права видобувати корисні копалини. Друге кримінальне провадження – по розкраданню техніки та майна. В мене є фотографії, які зроблені з лютого місяця, коли ця техніка просто різалась і розкрадалась. Ми ці матеріли направляли в Міністерства АПК – в лютому, в березні, просили міністерство направити сюди спеціальну комісію. До цього часу жодної комісії з Києва не приїхало. Більше того, Міністерство не дало жодної відповіді на всі наші звернення», - говорить перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації А. Гижко.

«Ті дії, які відбулись вчора, ми однозначно засуджуємо. Це не методи вирішення ситуації, але те що державне підприємство має працювати в суто законному полі і виключно чинного законодавства, це однозначно», - сказав А. Гижко.

На якій стадії процес приватизації «Мурафського кар’єру», де видобувають декоративний і будівельний камінь, вапняк, гіпс, крейду та глинистий сланець, невідомо. А поки це державна власність, з нього намагаються витягнути «максимум» доходу зацікавлені сторони. Чи втрутиться А. Яценюк в ситуацію що склалась чи Уряд й далі «закриватиме очі»?

ВИННИЦА.info

title