19 січ. 2023 16:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

488

0

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ

Гурт «Смерека» з Піщанки дав понад 86 вуличних концертів


Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ

До повномасштабної війни піщанські музики з гурту «Смерека» десять років грали на весіллях і днях народженнях. Жива, запальна музика з молдавськими мотивами, вмить підіймала настрій всім, а «ноги пускались в танок». Але з початку повномасштабного вторгнення Росії, музиканти змінили свій репертуар на військово-патріотичний, і почали займатися волонтерством, збираючи кошти для допомоги нашим воїнам. Один із музикантів замінив музичний інструмент на зброю і пішов захищати країну в лавах ЗСУ.

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ

«Один з наших трубачів на даний момент захищає Україну. Був на Херсонщині, тепер на Донбасі. Якраз тиждень тому вийшов у відпустку і теж взяв участь у нашому благодійному концерті. Він і надихнув нас теж щось робити і допомагати країні. Свій перший захід на підтримку ЗСУ ми робили у рідному селі, у базарний день. Тоді нам вдалося зібрали 10 000 гривень. В березні почали їздити із гастролями. Об’їздили десь 8 областей України: були у Вінниці, в Одеській, Житомирській, Черкаській, Київській областях і виступати на площах. Переважно біля ринків, збирали гроші для ЗСУ», - розповів Вінниця.info керівник музичного гурту «Смерека» Олександр Мізерій.

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ  - фото 2

Музиканти виступали на вулиці, за будь-якої погоди. А також двічі давали концерт для поранених воїнів у вінницькому шпиталі. Підбиваючи підсумки, вони були вражені - за 86 благодійних концертів «Смерека» зібрала 1 мільйон гривень на підтримку ЗСУ.

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ  - фото 3

«В нас є два трубача , які грають на тромбоні, і музиканти, які грають на акордеоні та гітарі. Коли почали вимикати світло, ми придбали акустичну систему, яка працює від акумулятора. З кожного концерту ми передаємо кошти місцевим волонтерам, яких знаємо і довіряємо. Це благодійний фонд «Піщанські люди». За кошти, що ми передавали вони придбали 5 тепловізорів, теплий одяг, медикаменти. Також купували сонячну електростанцію», - говорить Олександр Мізерій.

Гурт «Смерека» буде продовжувати свої гастролі на підтримку і ЗСУ допоки не настане перемога.

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ  - фото 4

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ  - фото 5

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ  - фото 6

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ  - фото 7

Музичний гурт «Смерека» з Вінниччини зібрав мільйон гривень для ЗСУ  - фото 8

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Олександра Мізерія