4 лют. 2020 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

110

0

«Ми не банда! Ми такі ж мешканці міста»: вінничани зареєстрували зустрічну петицію щодо закриття парковки на Вишеньці

«Ми не банда! Ми такі ж мешканці міста»: вінничани зареєстрували зустрічну петицію щодо закриття парковки на Вишеньці

Парковка біля музею Пирогова стала темою суперечки між вінничанами


«Ми не банда! Ми такі ж мешканці міста»: вінничани зареєстрували зустрічну петицію щодо закриття парковки на Вишеньці

Наприкінці минулого тижня у Вінниці зареєстрували петицію з проханням закрити парковку навпроти музею М. Пирогова в нічний час, мовляв там «банда» збирається на нічні дискотеки. Це звернення обурило інших мешканців міста, які 3 лютого також зареєстрували петицію до мерії з проханням не закривати стоянку, а облаштувати її смітниками і зробити в іншому місці майданчик для дріфтерів.

«Звертаюсь до місцевої влади від імені молоді, автомобілістів та мотоциклістів нашого чудового міста з зустрічною петицією, щодо петиції від імені Луньова Андрія Олеговича від 01.02.2020 р про закриття парковки, що знаходиться біля музею М.І. Пирогова. Парковка біля садиби Пирогова - єдине місце у місті, куди вінничани мають змогу виїхати після трудового дня для відпочинку та спілкування, не заважаючи нікому. Там відпочиває вечорами не тільки молодь, а також люди різних вікових категорій. Адже це місце загального користування громадян, які хочуть запаркувати своє авто у безпечному місці та насолодитися вечірніми "нічними" прогулянками у ботанічному саду та біля озера адже там прекрасні краєвиди у будь який час доби та пори року. Закриття даної парковки не вирішить ніякої проблеми з шумом та спокоєм мешканців даного мікрорайону, оскільки проспект Юності та кільце так і залишиться для так названих перегонів.

Ми не «банда»!!! Ми такі ж мешканці МІСТА!!! Забрати у нас єдину парковку, це всеодно, що забрати тротуар у пішоходів. Для вирішення даної проблеми доцільно виділити окрему територію для автомобілістів, де вони могли б вдосконалювати свої навички та вміння, не заважаючи нікому. Таке місце могло б вирішити не тільки цю проблему, а також і проблему автошкіл, які не мають свого автодрому, і навчають майбутніх водіїв на тій самій парковці біля садиби Пирогова.

Знову хочу повернутися до слова "Банда". Впевнений, це обурило не тільки мене, а також і інших відпочиваючих. Якщо люди, які мають спільні інтереси, а головне це не алкоголь і не наркотики, то про які європейські цінності можливо говорити далі. Краще паркуватися на встановленому для цього місці, а ніж вздовж дороги.

Вважаю, що для вирішення даної проблеми потрібно:

1) Не закривати дану парковку.

2) Виділити для водіїв спеціальне безпечне місце для підвищення навиків.

3) Встановити більше сміттєвих баків на території даної парковки для вінничан та гостей міста», - зазначено в петиції.

Менше як за добу під зверненням підписались 183 людини з 350 необхідних.

Вiнниця.info