20 серп. 2021 16:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

266

0

Микола Кучер про те, як вдалося залучити понад чверть мільярда гривень на розвиток громад Вінниччини

Микола Кучер про те, як вдалося залучити понад чверть мільярда гривень на розвиток громад Вінниччини

Народний депутат по 17 мажоритарному округу Микола Кучер розповів про залучення фінансових ресурсів, які вкрай необхідні для розвитку сільських територій Вінниччини


Микола Кучер про те, як вдалося залучити понад чверть мільярда гривень на розвиток громад Вінниччини

Народний депутат по 17 мажоритарному округу Микола Кучер розповів про залучення фінансових ресурсів, які вкрай необхідні для розвитку сільських територій Вінниччини. На розвиток громад області йому вдалось залучити понад 250 млн гривень державних коштів.

Микола Кучер про те, як вдалося залучити понад чверть мільярда гривень на розвиток громад Вінниччини

Про роботу над покращенням інфраструктури громад Вінниччини

«Все одразу важко реалізувати, адже часто об’єкти соціальної інфраструктури у селах будувались багато років тому і потребують капітального відновлення. Поступово намагаємось вирішувати нагальні питання в наших громадах. Разом із керівництвом громад визначаємо першочергові потреби. Нерідко у місцевих бюджетах не вистачає коштів, особливо на проєкти дороговартісні.

Я багато років просив керівників органів місцевого самоврядування – щоб зрушити будь-яке питання з місця, потрібно розробляти проектні документації. Якісні проекти розвитку громад – це інструменти, на підставі яких я звертаюсь, у межах своїх повноважень, до Кабінету Міністрів, дорожніх служб, неурядових громадських організацій з метою залучення додаткових фінансових ресурсів для реалізації проектів розвитку громад. І, я Вам скажу, за дві мої каденції народним депутатом, в результаті моїх звернень було залучено понад чверть мільярда гривень у мій округ. Це переважно школи, дитячі садочки, лікарні, амбулаторії, дороги та благоустрій», - зазначив Микола Іванович.

Микола Кучер про те, як вдалося залучити понад чверть мільярда гривень на розвиток громад Вінниччини - фото 2

Одним із пріоритетних напрямків роботи Миколи Кучера є відновлення та реконструкція освітніх закладів округу


Як віднайти ресурси на розвиток сільських територій?

«Потрібно те саме, що було зроблено по дорогах – якісне стратегічно орієнтоване законодавство!

Чому будуються дороги?! Тому що у 2016 році було прийнято Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі». Ним було передбачено перенесення із загального до спеціального дорожнього фонду акцизний податок, ввізне мито на нафтопродукти і транспортні засоби, плату за проїзд дорогами транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні. Їх не можливо забрати на якісь інші потреби, і з тих пір почали будуватись дороги. А до цього ці кошти планували кожен рік, і кожен рік їх не вистачало. Сьогодні зроблено дорожній фонд і дороги поступово ремонтуються й будуються. Саме тому зараз реалізується програма «Велике будівництво»!

Теж саме потрібно зробити і по землі. Потрібен закон, який би зобов’язав тих, хто не платить податки, платити. Тому що тіньовий обробіток – це нам лише тільки здається , що начебто десь там хтось… Ні! Це наші сусіди. Це наші фермери,це наші власники і орендарі землі, але ті, які ховаються від податків, які не платять податки. Один платить 2,5 тисячі грн податків на гектар,а інший – 400 грн/га», - зазначає народний депутат.

За словами Миколи Кучера, зараз Урядом розроблений законопроект, яким встановлюється мінімальне податкове зобов’язання, яке може складати згідно цього проєкту закону від 4,5% до 5% від нормативно-грошової оцінки.

«На гектар це приблизно 1300-1400 грн. Якщо ти не платиш таких грошей, як орендар, будь ласка, доплати. Якщо ти платиш 400 чи 300 грн, будь ласка, доплати 1000 грн за гектар. Вважаю це правильно. Однак, у законопроекті №5600, який скоро можливо буде проголосований, включений найгірший варіант. Хочуть зобов’язати платити всіх підряд, навіть за городи, які більше 50 соток. Ні! Треба зобов’язати платити лише того, хто не платить. А не власників маленьких земельних ділянок», - переконаний Микола Іванович.

Микола Кучер про те, як вдалося залучити понад чверть мільярда гривень на розвиток громад Вінниччини - фото 3

Спортийвний комплекс у Савинцях, Тростянецька ТГ

Микола Кучер про те, як вдалося залучити понад чверть мільярда гривень на розвиток громад Вінниччини - фото 4

Спортийвний комплекс у Савинцях, Тростянецька ТГ

Микола Кучер про те, як вдалося залучити понад чверть мільярда гривень на розвиток громад Вінниччини - фото 5

Теплик, ДНЗ Сонечко

Микола Кучер про те, як вдалося залучити понад чверть мільярда гривень на розвиток громад Вінниччини - фото 6

Гайсинський дитячий садочок №4. На заміну покрівлі відповідно до звернення Миколи Кучера до Кабінету Міністрів України буде спрямовано 900 тисяч грн