23 серп. 2021 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

247

0

Микола Кучер: важливо, щоб економіка розцвітала, люди мали роботу й достойні зарплати

Микола Кучер: важливо, щоб економіка розцвітала, люди мали роботу й достойні зарплати

Перед стартом нового політичного сезону про роботу Парламенту, підсумки п’ятої сесії та законодавчий спам розповів Микола Кучер


Микола Кучер: важливо, щоб економіка розцвітала, люди мали роботу й достойні зарплати

Літо добігає кінця і вже всі школярі готуються до 1 вересня та нового навчального року. До початку наступної, шостої, сесії готується і Верховна рада України. Та перед стартом нового політичного сезону про роботу Парламенту, підсумки п’ятої сесії та законодавчий спам розповів Микола Кучер - народний депутат по 17 мажоритарному округу Вінниччини, який в Парламенті вже другу каденцію поспіль.

Микола Кучер: важливо, щоб економіка розцвітала, люди мали роботу й достойні зарплати

Про роботу Парламенту під час 5 сесії

«Вважаю, що серед тих законів, які прийнято останнім часом, було багато непершочергових. А дійсно важливі законопроекти, в т.ч. євроінтеграційні, які потрібно приймати якнайскоріше, часто навіть не проходять «комітети». До них подаються численні правки, які руйнують саму ідею таких законопроектів, чи реєструються численні правки, в яких часто вбачаються корупційні речі.

Тому, закони, які б піднімали нашу економіку, залишаються не розглянутими. Натомість, ми голосуємо, то за ігрові автомати, то за легалізацію канабісу, то ще за щось. Я не вважаю, що ці закони наразі вкрай потрібні нашим людям. Сьогодні потрібно, щоб економіка розцвітала, а в результаті й рівень життя наших людей покращувався, а не навпаки. Підняти країну, щоб у людей була робота, достойні зарплати, розвивалась соціальна сфера», – переконаний Микола Кучер.

Про найуспішніші та найневдаліші законопроекти

«З 2015 року, у тому числі й за моєї ініціативи, було зареєстровано чимало законопроектів, у яких ключовою ідеєю було те, що господарем на землі має бути не чиновник, призначений у Києві, а місцева громада. Але через вищеописані особливості, всупереч ідеї реформи децентралізації, нам до цього року не вдавалося «побороти корупційного монстра» як Держгеокадастр, який був створений ще за часів влади Віктора Януковича та «паразитував» на 10,5млн га державних земель. Тому, чи не найважливішим у минулій парламентській сесії, як на мене, стало прийняття законопроекту 2194«Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», яким найперше передбачається передача державних земель органам місцевого самоврядування у власність й, як наслідок, позбавлення Держгеокадастру функції розпорядження такими землями. Окрім іншого, цим законом ліквідовано ряд бюрократичних процедур: спрощено процедуру виготовлення та погодження землевпорядної документації; виключено державну експертизу землевпорядної документації», – зазначає народний депутат.

На його думку, важливими для розвитку українського сільського господарства було прийняття Закону про ветеринарну медицину, а для аграрної науки – розблокування ввезення зразків інноваційних засобів захисту рослин для наукових досліджень та державних випробувань. У свою чергу для місцевих громад та жителів віддалених населених пунктів дуже корисним було ухвалення Закону про функціонування центрів надання адміністративних послуг та забезпечення доступності інших адміністративних послуг для жителів громад.

«Про невдалі закони говорити не хочеться. Тільки час продемонструє їх ефективність. Тут скоріше питання своєчасності. У парламенті багато важливих законопроектів, які можна було б розглянути на минулій сесії, не витрачаючи час на дискусії навколо питань, які на сьогодні жодним чином не вплинуть на добробут українських громадян»,- ділиться думками Микола Іванович.

Про особисті досягнення та недопрацювання якнародного депутата

«Впевнений, неможливо бути обізнаним у всіх сферах. Але, перед прийняттям важливих рішень, хочу закликати народних депутатів до взаємопорозуміння. Для мене надзвичайно важливо, щоб мої колеги дослухалися один до одного, потрібно говорити не мовою популістів, а оперувати раціональними доводами, офіційною статистикою, «питати розуму» в авторитетних людей (не тільки серед нардепів) у відповідних сферах життєдіяльності. Щоб у результаті прийнятих парламентом рішень, ми отримали більше досягнень, аніж прорахунків», вважає народний депутат.

Про роботу аграрного комітету Верховної Ради України

«Це можна сказати не тільки про комітет, а й про все нинішнє скликання Верховної Ради України. Реально сьогодні монобільшість може ухвалити будь-який законопроект. Хороший – поганий, потрібний – не дуже потрібний. Свою роботу, як члена аграрного комітету, вбачаю в тому, щоб докладати максимальних зусиль для прийняття тих законів зараз, які будуть сприяти розвитку сільського господарства, щоб була користь в першу чергу для сільських територій», зауважив нардеп-мажоритарник.

Враховуючи, таку ситуацію в Парламенті, ми запитали у народного обранця, щоб він міг побажати колегам-народним депутатам?

«Взаєморозуміння та взаємоповаги, адекватності й раціональності в прийнятті загальнодержавницьких рішень та людяності», - такою була відповідь Миколи Кучера.

Микола Кучер: важливо, щоб економіка розцвітала, люди мали роботу й достойні зарплати - фото 2