20 січ. 2021 14:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

87

0

Минулоріч аудитори Вінниччини забезпечили відшкодування втрат на суму понад 95 мільйонів гривень

Минулоріч аудитори Вінниччини забезпечили відшкодування втрат на суму понад 95 мільйонів гривень

Окрім того, правоохоронцям передали матеріали заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато досудові розслідування та вручено письмові повідомлення про підозру в кримінальному правопорушенні.


Минулоріч аудитори Вінниччини забезпечили відшкодування втрат на суму понад 95 мільйонів гривень

В результаті ревізій та перевірок, проведених фахівцями Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області, протягом 2020 року в області забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 95 мільйонів гривень. Окрім того, правоохоронцям передали матеріали заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато досудові розслідування та вручено письмові повідомлення про підозру в кримінальному правопорушенні.

Про це інформують в пресслужбі Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області.

Як йдеться в повідомленні, правоохоронним органам передали матеріали 33 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких правоохоронці розпочали 14 досудових розслідувань та вручили 2 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Також в Держаудитслужбі повідомляють, що за допущені фінансові порушення та порушення законодавства про закупівлі до адміністративної відповідальності притягнули 97 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної ‒ 26, зокрема 2 осіб звільнили із займаних посад.

«До об’єктів контролю, які допустили порушення бюджетного законодавства, застосовано 24 фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій із бюджетними коштами та прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням сум субвенції.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 231 управлінське рішення. Від упровадження наданих аудиторами пропозицій отримано економічний ефект на суму понад 79 млн грн.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України від початку року надіслано відомості щодо виявлених 9 фінансових операцій, які підлягають фінансовому моніторингу на загальну суму понад 113 млн грн.», – йдеться в інформації службовців.

В службі повідомляють, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 08:00 до 17:00, а в п’ятницю з 08:00 до 15:45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в Управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.

Нагадаємо, минулоріч на Вінниччині до відповідальності за порушення в бюджетній сфері притягнули понад 60 посадових осіб.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне