22 січ. 2021 15:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

97

0

Минулоріч залізничний маршрут «Київ ‒ Вінниця» став одним з найпопулярніших в Україні

Минулоріч залізничний маршрут «Київ ‒ Вінниця» став одним з найпопулярніших в Україні

На першому місці традиційно опинився маршрут «Київ ‒ Харків».


Минулоріч залізничний маршрут «Київ ‒ Вінниця» став одним з найпопулярніших в Україні

За підсумками 2020 року в АТ «Укрзалізниця» визначили найпопулярніші маршрути серед українців. Перше місце традиційно посів маршрут «Київ ‒ Харків». В ТОП-5 опинився і маршрут «Київ ‒ Вінниця» та посів четверте місце за популярністю. Маршрутом в обидві сторони впродовж року перевезли 472,6 тисяч пасажирів.

Про це інформують на сайті Укрзалізниці.

Загалом, як зазначають в компанії, протягом року «Укрзалізниця» перевезла понад 16 млн пасажирів у далекому сполученні.

На найпопулярнішому маршруті «Київ — Харків» в обох напрямках було перевезено 712,7 тис. пасажирів. Другим за популярністю стало сполучення «Київ — Львів» — туди та зворотно перевезено 652,8 тисяч пасажирів. На третьому місці ‒ сполучення «Київ — Дніпро». В обидва напрямки було перевезено 561,8 тисяч пасажирів. Четверту сходинку посів маршрут «Київ — Вінниця» — 472,6 тисяч пасажирів. На п’ятому місці «Київ — Одеса» — 383,5 тисяч пасажирів.

Також швидкісними поїздами Інтерсіті та Інтерсіті+ було перевезено 2,35 млн пасажирів. Найпопулярнішим напрямком також став маршрут Київ — Харків.

Як зазначав в.о. члена правління АТ «Укрзалізниця», керівника філії «Пасажирська компанія» Олександр Перцовський, у середньостроковій перспективі пасажирські перевезення залізницею можуть і повинні стати беззбитковими. У 2021 році, згідно з фінпланом АТ «Укрзалізниця», пасажирський бізнес повинен згенерувати 9 млрд грн доходів.

Нагадаємо, як повідомляли в компанії, з 12 січня пасажири можуть замовити квитки на Інтерсіті+ через Viber та Telegram.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне