12 груд. 2019 10:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

156

0

Мисливець з Вінниччини застрелив червонокнижного лося? Фото

Мисливець з Вінниччини застрелив червонокнижного лося? Фото

Нещодавно у Хмельницькій області на території Славутського держлісгоспу мисливці застрелили червонокнижного лося.


Мисливець з Вінниччини застрелив червонокнижного лося? Фото

Нещодавно у Хмельницькій області на території Славутського держлісгоспу мисливці застрелили червонокнижного лося. Чоловіки мали ліцензію лише на добування козулі. Одразу ж після події у соцмережі опублікували фото одного з браконьєрів та його посвідчення. В документі йдеться, що мисливець – житель Козятинського району Вінницької області. Відомо, що полював він разом зі своїм товаришем.

«По даному факту слідчим Славутського відділу поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що група мисливців мала дозвіл на добування козулі, проте чоловіки проігнорували інструктаж лісничого і вполювали лося, який занесений до Червоної книги України.

У рамках розслідування призначено цілий ряд експертиз, покликаних, зокрема, встановити, хто саме з цілої групи мисливців стріляв по тварині. Крім того, працівники поліції встановлюють та опитують усіх осіб, які брали участь у полюванні, оскільки вони не місцеві і до приїзду правоохоронців покинули місце події», - повідомляють у відділі комунікації ГУ Нацполіції Хмельницької області.

Мисливець з Вінниччини застрелив червонокнижного лося? Фото

9 грудня слідчі Славутського відділу поліції звернулися до міськрайонного суду з клопотаннями про накладення арешту на мисливські карабіни та одноствольні рушниці, з однієї з яких мисливці застрелили червонокнижного лося.

Згідно санкції статті, подібні дії караються накладенням штрафу в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі слідчі дії тривають.

Мисливець з Вінниччини застрелив червонокнижного лося? Фото - фото 2

Мисливець з Вінниччини застрелив червонокнижного лося? Фото - фото 3

Мисливець з Вінниччини застрелив червонокнижного лося? Фото - фото 4

Вiнниця.info, фото - із сайту поліції та із соцмереж