4 листоп. 2019 13:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

121

0

Мисливці повідомили, що вперше на Вінниччині бачили шакалів і застрелили вовка

Мисливці повідомили, що вперше на Вінниччині бачили шакалів і застрелили вовка

Лісівники Вінниччини інформують, що організовують спеціальні бригади для відстеження і знищення хижаків. З початку року вони вполювали 6 вовків, 309 лисиць, а також вперше зафіксували на території регіону шакалів (одного знищили).


Мисливці повідомили, що вперше на Вінниччині бачили шакалів і застрелили вовка

Лісівники Вінниччини інформують, що організовують спеціальні бригади для відстеження і знищення хижаків. З початку року мисливці вполювали 6 вовків, 309 лисиць, а також вперше зафіксували на території регіону шакалів (одного знищили).

«Зовсім несподіваними стали результати полювання для бершадських мисливців під час відкриття сезону полювання сьогодні, у першу суботу листопада.

На Бершадщині, у польових угіддях, мисливці полювали на зайця. У ході полювання собаки знайшли слід вовка та почали переслідувати його. В результаті вовка було добуто. Це засвідчила рейдова бригада ДП «Бершадський лісгосп», яка саме прибула перевіряти документи.

Зависока щільність так званих шкідливих хижаків останнім часом спостерігається майже в усіх областях України. Тому важливого значення мають заходи із регулювання чисельності хижаків та шкідливих тварин. Цей показник контролюється згідно санітарно-ветеринарних норм, здійснюється постійний моніторинг відповідними працівниками державної лісової охорони та єгерськими службами держпідприємств Вінницького ОУЛМГ. Щороку видається певна кількість дозволів на добування хижих та шкідливих тварин», -інформує прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

За твердженням лісівників, надмірна кількість хижаків негативно впливає на стан фауни. Також сіроманці з кожним роком мігрують туди, де їх ніколи не було.

Вінниця.info