5 жовт. 2016 16:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

44

0

МЗС закликає українців утриматись від поїздок до Росії

МЗС закликає українців утриматись від поїздок до Росії

 Через безпідставні затримання українців, нашим співвітчизникам радять утриматись від поїздок до РФ


МЗС закликає українців утриматись від поїздок до Росії

 Міністерство закордонних справ закликає громадян України утримуватися від поїздок до Російської Федерації, а також від слідування транзитом територією цієї держави.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру МЗС.

«Міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне збільшенням числа провокацій з боку російських силових структур стосовно громадян України.

На території держави-агресора зросла кількість безпідставних затримань наших співгромадян. Російські правоохоронні органи грубо поводяться з українцями, застосовують до них неприпустимі методи фізичного та психологічного впливу, тортури та інші дії, що принижують людську гідність. Громадянам України відмовляють у доступі до них консулів, адвокатів.

Такими діями російська сторона грубо порушує універсальні норми міжнародного права у сфері дотримання прав і свобод людини, а також свої міжнародно-правові зобов’язання відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року та Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією від 1994 року

Враховуючи зазначене, а також зважаючи на суттєво обмежені на даний час можливості української сторони забезпечити належну безпеку наших співгромадян на території РФ, МЗС закликає громадян України утримуватися від поїздок до Російської Федерації, а також від слідування транзитом територією цієї держави», - зазначено в повідомленні.

Вінниця.info