2 квіт. 2015 11:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

55

0

На автобусні маршрути по Вінницькій області встановили нові тарифи

На автобусні маршрути по Вінницькій області встановили нові тарифи

Влада  "дала добро" на підняття тарифів на проїзд в міжміських автобусах 


На автобусні маршрути по Вінницькій області встановили нові тарифи

 Із 3 квітня у Вінницькій області будуть встановлюватись нові тарифи на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському та внутрішньо обласному сполученні.

Тарифи затверджені розпорядженням голови Вінницької облдержадміністрації № 196 від 30 березня.

Так, відповідно до розпорядження, у міжміському внутрішньообласному сполученні, встановлено тарифи у розмірі 0,45 гривень (без ПДВ) за один кілометр проїзду для перевізників, які є платниками податку на додану вартість, та 0,54 гривень за один кілометр проїзду для перевізників, які обрали спрощену систему оподаткування і не є платниками податку на додану вартість. Такі ж тарифи встановлено і у приміському сполученні.

Дане розпорядження вступає в силу 3 квітня, після опублікування в газеті «Вінниччина».

Але це не означає, що завтра в касах автовокзалів вінничанам продаватимуть квитки за новими цінами. Спочатку перевізники надаватимуть в облдержадміністрацію таблиці вартості проїзду, а потім каси видаватимуть квитки за новими тарифами.

На автобусні маршрути по Вінницькій області встановили нові тарифи

За словами начальника відділу розвитку інфраструктури Департаменту ЖКГ облдержадміністрації, Сергія Пасічника, ціни на квитки піднімуться не сильно і залежатимуть від дальності маршруту. Раніше тариф на перевезення складав 0,34 гривні за 1 км, зараз 0,45 гривень, тобто зростання - 10 копійок на кілометрі.

Наприклад, якщо на автобус «Вінниця – Хмільник», з відстанню 63 км вартість проїзду по тарифній таблиці складає 21, 42 гривень, а з додатковими зборами (страховка, касовий збір - ред..) квиток обходився 28, 10 гривень, то у квітні, без додаткових зборів перевезення по даному маршруту коштуватиме – 28, 35 гривень.

ВИННИЦА.info