26 лип. 2019 14:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

73

0

На Барському шосе може з’явитися новий світлофор, але обмежувати швидкість не будуть – відповідь на петицію

На Барському шосе може з’явитися новий світлофор, але обмежувати швидкість не будуть – відповідь на петицію

Вінницька міська рада опублікувала відповідь на петицію, в якій громадяни просили встановити світлофор та «лежачого поліцейського» на Барському шосе.


На Барському шосе може з’явитися новий світлофор, але обмежувати швидкість не будуть – відповідь на петицію

Вінницька міська рада опублікувала відповідь на петицію, в якій громадяни просили встановити світлофор та «лежачого поліцейського» на Барському шосе. Мерія зазначила, що наразі опрацьовують варіанти облаштування регульованого пішохідного переходу районі зупинки міського пасажирського транспорту «вул. Стельмаха», однак для встановлення обмежувача швидкості немає підстав.

«Встановлення світлофорних об’єктів на вулично-шляховій мережі міста регламентується Національним стандартом України «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки».

На сьогоднішній день в районі перехрестя Барського шосе та вул. Келецької, за 350 м від зазначеного місця, облаштовано регульований пішохідний перехід через Барське шосе, який забезпечує безпечний рух пішоходів через Барське шосе.

Одночасно повідомляємо, що на даний час опрацьовується технічна можливість облаштування регульованого пішохідного переходу в зазначеному місці з вивченням технічної можливості підведення електроживлення до місця можливого встановлення даного об’єкту.

Барське шосе є однією з магістральних вулиць міста. Загальні вимоги і правила застосовування пристроїв примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки встановлює ДСТУ 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах. Загальні технічні вимоги». Згідно п. 5.7 зазначеного стандарту «Заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості на автомобільних дорогах загального користування поза межами населених пунктів та на магістральних вулицях».

Відповідно до вищевикладеного, для встановлення пристроїв примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки типу «лежачий поліцейський» по Барському шосе відсутні нормативні підстави», - йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, що в мікрорайоні Поділля планують збудувати нову дорогу до школи.

Вінниця.info