30 жовт. 2020 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

137

0

На базі «Кристалу» розвиватимуть культуру підприємництва у Вінниці

На базі «Кристалу» розвиватимуть культуру підприємництва у Вінниці

Там також популяризуватимуть місцевий бізнес, розвиток бізнес-компетенцій, покращення бізнес-клімату


На базі «Кристалу» розвиватимуть культуру підприємництва у Вінниці

На базі інноваційно-технологічного парку «Кристал» проваджують програму розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки. Вона спрямована на популяризацію культури підприємництва, промоцію місцевого бізнесу, розвиток бізнес-компетенцій, покращення бізнес-клімату. Очікується створення нових об'єктів інфраструктури підтримки бізнесу, збільшення кількості суб'єктів малого і середнього підприємництва (МСП), вихід вінницьких підприємців на нові ринки та збільшення обсягів експорту товарів та послуг МСП.

Програму ухвалили 30 жовтня на сесії міської ради.

«Нова програма буде розрахована на період 2021-2023 роки. І включатиме низку заходів з фінансового стимулювання, навчальних тренінгів, розвитку соціального підприємництва, а також створення у перспективі Центру підтримки підприємництва. Розроблена у співпраці бізнес-спільнотою міста, експертів міжнародного рівня та спеціалістів місцевого самоврядування задля досягнення нового рівня співпраці з бізнесом, посилення його конкурентоспроможності не тільки на території міста, але й за кордоном. Крім того, цей документ розроблено спільно з експертами українсько-канадського проекту «ПРОМІС: Партнерство для розвитку міст», - повідомляють на сайті Вінницької міськради.

Довідка:

Програма має на меті розбудову екосистеми розвитку підприємництва у Вінницькій міській ОТГ для забезпечення конкурентоспроможності місцевих МСП в Україні та на міжнародних ринках. А також – залучення населення до підприємницької діяльності. Проєкти та завдання програми сформовані відповідно до 4 стратегічних цілей:

1. «Інформування МСП та покращення комунікації» (містить заходи, спрямовані на інформаційну підтримку підприємців, виявлення їх потреб та ініціатив та активізацію комунікації бізнесу з міською владою).

2. «Популяризація культури підприємництва та промоція місцевого бізнесу» (заходи, спрямовані на висвітлення діяльності вінницьких товаровиробників і промоцію місцевої продукції).

3. «Розвиток бізнес-компетенцій» (містить заходи, спрямовані на отримання знань, вмінь як з основ підприємницької діяльності для широкого кола зацікавлених осіб, які бажають займатися підприємницькою діяльністю, а також тематичні навчальні активності для діючих підприємців).

4. «Покращення бізнес-клімату» (складається з заходів, спрямованих на покращення доступу до фінансів, підвищення якості співпраці бізнесу з університетами, активізацію створення бізнес кластерів, оптимізацію регуляторної політики та створення Центру розвитку підприємництва).

Більшість заходів Програми відбуватимуться щорічно протягом всього періоду дії.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info