17 лип. 2015 11:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

52

0

На будівництво дельфінарію у Хмільнику виділили 2 мільйони з обласного бюджету

На будівництво дельфінарію у Хмільнику виділили 2 мільйони з обласного бюджету

 Попередньо частка співфінансування будівництва дельфінарію з обласного бюджету складає 2 мільйони гривень


На будівництво дельфінарію у Хмільнику виділили 2 мільйони з обласного бюджету

 Обласний бюджет Вінниччини виділить кошти на добудову дельфінарію у м. Хмільник. В ході позачергової сесії обласної Ради депутати внесли зміни до обласної програми «Здоров'я нації», зобов’язавшись здійснювати фінансову підтримку.

Про це іфнормує департамент інформаційної діяльності та комунікаій з громадськістю Вінницької ОДА.

Як повідомив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський, попередньо частка співфінансування будівництва дельфінарію з обласного бюджету складає 2 мільйони гривень.

«Кошти будуть виділятися на оздоровлення дітей, які зокрема є пацієнтами Липовецької обласної лікарні відновного лікування, Тульчинського дитячого ортопедичного санаторію, або перебувають у Стрижавському дитячому будинку-інтернаті чи в обласному центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Хлопчикам і дівчаткам будуть надані сеанси дельфінотерапії за кошти обласного бюджету, це дасть можливість підтримати дельфінарій на території Вінниччини» - наголосив Микола Копачевський.

Своє «плече фінансової підтримки» для будівництва дельфінарію підставлять також Вінницька міська рада та Хмільницька райдержадміністрація.

Як повідомляла ВИННИЦА.info, на початку серпня розгорівся у Хмільнику скандал – дельфінів хотіли вигнати через закінчення орендної плати, а також руйнування басейну курорту «Поділля» солоною водою. На щастя, для конфлікт частково вирішили – дельфінарій маж півроку, аби знайти собі нове місце існування.

ВИННИЦА.info