9 серп. 2016 12:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

105

0

На День Незалежності до Вінниці приїдуть Горянський і Ступка: покажуть фільм про полонених бійців

На День Незалежності до Вінниці приїдуть Горянський і Ступка: покажуть фільм про полонених бійців

 У кінотеатрі «Родина» у Вінниці презентують фільм «Полон» 

 


На День Незалежності до Вінниці приїдуть Горянський і Ступка: покажуть фільм про полонених бійців

 24 серпня у День Незалежності України у Вінниці відбудеться презентація фільму «Полон» (Captum) режисера Анатолія Метешка. Це стрічка про історію 12-ти полонених та двох охоронців, де наглядачі влаштовують гру зі ставками на бранців. Полонені перебувають у замкненому просторі та шукають шляхи, щоб вийти на свободу та визволити інших полонених людей.

Про прем’єрний показ стрічки у Вінниці розповів в.о. директора Департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

«Комунальне підприємство «Родина» пропонує всім вінничанам цю стрічку. У день свята ми очікуємо у нас в гостях акторів Володимира Горянського, Дмитра Суржикова, Лариси Руснак та Остапа Ступки. Ми плануємо, що показ фільму буде 24 серпня о 18-тій годині», - розповів Максим Філанчук.

Фільм «Полон» було представлено на кіноринку Каннського кінофестивалю, в Німеччині на Film Festival Cottbus, а також він відкривав міжнародну конкурсну програму повнометражних фільмів на фестивалі All Lights India International Film Festival. «Полон» знятий у чорно-білому форматі. Ідеєю стрічки автори називають пропозицію глядачам осмислити тероризм та війну на персональному рівні. Саме тому у ній не вказано ні місце, де відбуваються події, ні час. Фільм «Полон» на думку критика Тетяни Євсеєвої про цивільну людину зі зброєю та без, «про те, що війна нічого нікому не «спише».

«Полон» - це сучасний фільм з нелегких кінострічок, який відображає і пояснює ту ситуацію, в якій на сьогодні знаходиться частина нашої держави. І тих людей, які проживають в Україні на тих чи інших територіях, які на сьогодні анексовані», - сказав Філанчук.

Салюту у День Незалежності у Вінниці не буде, як і у всій Україні, охопленої військовими подіями на Сході. Святкування відбудеться у спокійній, в більшій мірі, офіційній атмосфері.

«23 серпня о 10-тій годині ранку ми розпочнемо святкування Дня українського прапора на Майдані Незалежності. Підняття прапора відбудеться за всіх почестей – почесної варти, почесного караулу. 24 серпня урочисті заходи будуть на Європейській площі», - сказав Філанчук.

24 серпня після офіційних заходів за участі міської та обласної влади відбудеться фестиваль «Подільська пектораль», який презентує сучасне українське мистецтво. Також будуть проходити тематичні та історичні екскурсії Вінницею. Вони розпочнуться біля на площі біля Міської ради. Під час акції «Вінартстріт» окрім ярмарки, виставки картин художників, показів мод та майстер-класів буде благодійний збір коштів та речей для українських бійців, які знаходяться в зоні АТО.

Нагадаємо, святкові заходи з нагоди 25-ї річниці Незалежності України та Дня українського прапора триватимуть на Вінниччині три дні – з 22 по 24 серпня.

Як відомо, у Вінниці знімають фільм про сучасну війну на Сході та кохання.

Вiнниця.info

title