12 черв. 2017 17:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

74

0

На дорогах Вінниччини перевіряють іногородні авто. Педос пояснив, чому

На дорогах Вінниччини перевіряють іногородні авто. Педос пояснив, чому

 У Вінниці та області поліцейські вийшли на дороги: перевіряють підозрілі та іногородні авто 


На дорогах Вінниччини перевіряють іногородні авто. Педос пояснив, чому

 У Вінниці та області поліцейські розпочали планове відпрацювання на автошляхах. Блокпости ставлять при в’їздах і виїздах, а також поблизу прикордонних територій. За словами начальника ГУ НП Вінниччини, це профілактична робота, яка допоможе виявити порушників. Особливу увагу приділятимуть іногороднім авто.

«Багато у соцмережах пишуть, що «стоять поліцейські на дорозі голосують…». Хочу повідомити, від сьогодні розпочалося відпрацювання міста Вінниці та області. Наша єдина мета – не допустити вчинення злочинів і адміністративних правопорушень. Профілактика як безпеки дорожнього руху, так і тих осіб, які чомусь думають, що мають право сюди приїжджати з інших міст і вчиняти тут злочини», - зазначає начальник обласної поліції.

Правоохоронці перевірятимуть підозрілі та іногородні автомобілі. «Заїжджі» мають пояснити, для чого прибули у місто. В минулому році таке відпрацювання дозволило затримати два десятки злочинних груп.

«Мною було прийнято рішення провести профілактичне відпрацювання, яке буде спрямовуватися на іногородні автомобілі. Ні в якому разі не на порядних і законослухняних громадян.

Тільки у разі отримання оперативної інформації про підозрілий автомобіль, який можливо вчинив дорожньо-транспортну пригоду, або своїми діями створив загрозі для життя та здоров’я людей, поліцейські зупинятимуть транспортний засіб.

Особлива увага буде до тих, хто по незрозумілих причинах їде через наше місто. Якщо ви живете в іншій області і не можете повідомити, з якою метою сюди приїхали, тоді ми вас перевіримо.

Минулого року нам вдалося затримати 19 злочинних груп і всі вони були іногородніми.

Я думаю, що треба спільно підійти до цієї справи, тому що є в нас, на жаль, водії, які нехтують всім. Якщо він їде на «Lexus» чи на «Mercedes», то думає, що «ВАЗ 2106» – це вже не автомобіль і його можна просто переїхати і поїхати далі. Такого у нас не буде», - наголошує Юрій Педос.

Вінниця.info