14 груд. 2016 13:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

98

0

На громадських слуханнях дві депутатки Вінницької міськради змагались за мікрофон

На громадських слуханнях дві депутатки Вінницької міськради змагались за мікрофон

 На громадських слуханнях дві депутатки Вінницької міськради змагались за мікрофон


На громадських слуханнях дві депутатки Вінницької міськради змагались за мікрофон

 13 грудня у Вінниці відбулись громадські слухання з обговорення проектів Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці на 2017 рік та міського бюджету м. Вінниці на 2017 рік, які тривали дві години. В сесійній залі зібралось багато людей. Заходили всі, хто бажав взяти участь в слуханнях.

Після презентації бюджету і Програми громадяни задавали питання та висловлювали свої зауваження. Депутат Вінницької міськради Ганна Давиденко подала заяву на свій виступ.

«В нас є депутатське звернення від депутата Ганни Давиденко, яка просить надати слово для виступу на громадських обговореннях проекту бюджету м. Вінниці 2017 року. В мене є запитання. Перше, у депутатів буде можливість опрацювати проект бюджету в рамках депутатських комісій. Зараз, наше головне завдання – почути людей, які не приймають участь в депутатських комісіях. Але як кажуть, «рішати Вам», - сказав головуючий Владислав Скальський.

Ведучий громадських обговорень Дмитро Мира повідомив, що крім основних питань було зареєстровано ще чотири виступи учасників. В. Скальський запропонував спочатку заслухати виступи учасників.

Потім виступили з доповіддю директори профільних департаментів освіти та охорони здоров’я, і відповіли на питання громадян.

Після цього громадяни в залі запропонували голосувати за затвердження питань. Щодо виступу депутата, то з залу почали лунати пропозиції «нехай на сесії виступить». В залі зчинився шум…

«Якщо збори громадян матимуть неконтрольований перебіг, я буду змушений це припинити. По друге, більшість присутніх висловилась за те, що вони більше не хочуть розглядати подальші питання… Що стосується депутатських комісій, то у всіх депутатів буде змога продуктивно виступити протягом комісій. Я пропоную перенести виступ Ганни Давиденко якраз на депутатську комісію…», - сказав В. Скальський.

Тоді депутат Ганна Давиденко підійшла до мікрофона ведучого. Через кілька секунд до того ж мікрофону підійшла і інший депутат – Наталя Панчук, яка обурилась, що їй теж слово не надали.

«Якщо ми такі чесні, такі відверті, якщо громада проголосувала, що ми завершаємо пренія, значить ми їх завершаємо…», - сказала Н. Панчук.

Потім дві депутатки вчепились за мікрофон, намагаючись щось говорити, не поступаючись одна одній.

На громадських слуханнях дві депутатки Вінницької міськради змагались за мікрофон 

На громадських слуханнях дві депутатки Вінницької міськради змагались за мікрофон - фото 2 

На громадських слуханнях дві депутатки Вінницької міськради змагались за мікрофон - фото 3 

Варто відзначити, що ні в Законі Про місцеве самоврядування, ні в Положенні про громадські слухання в місті Вінниці не зазначено що виступ депутата на громадських слуханнях є обов’язковим.

Довідка.

Стаття 13. Закону України Про місцеве самоврядування в Україні.

Громадські слухання

1. Територіальна громада має право проводити громадські слухання - зустрічатися з депутатами відповідної ради та посадовими особами місцевого самоврядування, під час яких члени територіальної громади можуть заслуховувати їх, порушувати питання та вносити пропозиції щодо питань місцевого значення, що належать до відання місцевого самоврядування.

2. Громадські слухання проводяться не рідше одного разу на рік.

3. Пропозиції, які вносяться за результатами громадських слухань, підлягають обов'язковому розгляду органами місцевого самоврядування.

4. Порядок організації громадських слухань визначається статутом територіальної громади.

Положення про громадські слухання в місті Вінниці ТУТ.

Вінниця.info

title