13 квіт. 2020 15:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

160

0

На карантин – в Карпати: яке житло здається і почому

На карантин – в Карпати: яке житло здається і почому

У Карпатах можна знайти чимало відокремлених будиночків та котеджів. Вартість оренди залежить від кількості гостей та тривалості проживання.


На карантин – в Карпати: яке житло здається і почому

Через пандемію коронавірусу та спричинений нею національний карантин жителям України стало не до відпочинку. Зараз основний пріоритет зроблений на збереженні життя та здоров'я – як фізичного, так і психічного. Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, кількість хворих на COVID-19 в Україні щодня зростає більш ніж на 10%. Ризик підчепити новий вірус у великих містах значно вище, ніж, наприклад, за містом. Зараз життєво важливо триматися подалі від місць скупчення людей. На період карантину можна «законсервуватися» в міській квартирі, а можна зняти відокремлений заміський будиночок без сусідів, наприклад, в Карпатах та Закарпатті. Деякі українці віддають перевагу другому варіанту.

Що здається і почому?

У Карпатах можна знайти чимало відокремлених будиночків та котеджів. Вартість оренди залежить від кількості гостей та тривалості проживання. Добірка зроблена за матеріалами https://ua.dorogovkaz.com/

Основна перевага заміських будинків полягає в тому, що таке житло є автономним та окремо розташованим. При наявності доступу до Всесвітньої павутини буде можливість працювати віддалено. Важливо, щоб поруч із таким будинком не було інших житлових будівель та людей, оскільки в цьому випадку контакту з сусідами не уникнути. Найголовніше – знайти саме ізольований від людей, окремо розташований будинок або котедж, без підселення та господарів. У такому будинку на період карантину можна спокійно усамітнитися зі своїми дітьми та родичами похилого віку, які знаходяться в підвищеній групі ризику. Деякі власники котеджів у Карпатах готові організувати підвіз продуктів та найнеобхіднішого.

Котедж «Бистриця», селище Чинадійово (Закарпатська область)

На карантин – в Карпати: яке житло здається і почому

Автономний триповерховий котедж із видом на гори. Тут може одночасно проживати до 10 осіб. Найближче місто - Мукачево. У будинку є кухня з обіднім залом, спальні кімнати та санвузли. Закрита від сторонніх територія з місцем для паркування, гаражем, літнім басейном із джерельною водою, альтанкою та мангалом. Ціна оренди - від 1800 грн.

Садиба «Батьківська оселя», село Ясениця-Замкова (Львівська область)

На карантин – в Карпати: яке житло здається і почому - фото 2

Будиночок на 4-5 осіб у заміській місцевості. Здається під ключ. Будинок обладнаний кухнею для самостійного приготування їжі. Свій зелений двір з гойдалками, мангалом та місцем для паркування. Ціна оренди - від 800 грн.

Садиба «Хуторок», село Мокра (Закарпатська область)

На карантин – в Карпати: яке житло здається і почому - фото 3

Одноповерховий будиночок на 2-4 людини, розташований відокремлено від села та від людей. Тихе, відокремлене місце. Будиночок підійде для проживання однієї сім'ї (наприклад, двоє дорослих + двоє дітей). У будиночку є вітальня з каміном, спальня, кухня та ванна кімната. На подвір'ї можна припаркувати машину. Ціна оренди - від 1000 грн.

Котедж «Albertville», село Осмолода (Івано-Франківська область)

На карантин – в Карпати: яке житло здається і почому - фото 4

Окремо розташований триповерховий будинок у Карпатах, ізольований від людей. Місткість – 10-12 осіб. Повністю відокремлена місцевість. Поруч немає сусідів. Будинок обладнаний спальними кімнатами, гостьовою кімнатою з панорамними вікнами, кухнею-їдальнею. На кожному поверсі є санвузол. На території розташована альтанка, мангал, місце для паркування. Ціна оренди - від 2500 грн.

Котедж «Біля озера», село Мокра (Закарпатська область)

На карантин – в Карпати: яке житло здається і почому - фото 5

Двоповерховий котедж для родини з 4-6 осіб. Розташований у лісі, на березі озера, за селом Мокра. У будинку є лазня, кухня, спальні кімнати та санвузол. Здається повністю, без підселення та господарів. Вартість оренди стартує від 900 грн.

Садиба «Гаєнка», село Тур'ї Ремети (Закарпатська область)

На карантин – в Карпати: яке житло здається і почому - фото 6

Двоповерховий будинок на 6-8 осіб, недалеко від села Тур'ї Ремети. За домовленістю можлива здача будинку на меншу кількість людей. Навколо садиби - гори та ліс. Господарі мешкають окремо. Будинок повністю автономний: своя кухня, їдальня, санвузол. На подвір'ї є ставок, пасіка, дитячий майданчик, альтанка, мангал. Найближче місто - Перечин. Вартість повної оренди будинку - від 600 до 1200 грн, залежно від кількості гостей та тривалості оренди.

Дізнатися більше ви зможете за посиланням https://ua.dorogovkaz.com/kottedzhi_v_karpatah.php