23 квіт. 2020 17:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

103

0

На кладовища йти заборонено, але у Вінниці поминальні записки можна передати священникам через Інтернет

На кладовища йти заборонено, але у Вінниці поминальні записки можна передати священникам через Інтернет

Спасо-Преображенський кафедральний собор м. Вінниці ПЦУ надає парафіянам можливість подачі «заупокійних» записок онлайн під час карантину


На кладовища йти заборонено, але у Вінниці поминальні записки можна передати священникам через Інтернет

У Вінницькій області перенесли поминальні дні з 25-26 квітня на Троїцьку поминальну суботу 6 червня. Також прийнято рішення обмежити доступ громадян до кладовищ, окрім здійснення обрядів поховання та припинити рух транспорту до кладовищ. Спасо-Преображенський кафедральний собор м. Вінниці ПЦУ надає парафіянам можливість подачі «заупокійних» записок онлайн під час карантину.

«Звертаємо увагу на те, що поминальні дні після свята Пасхи були встановлені для того, щоби християни, засвідчуючи свою віру в те, що наш «Бог не є Бог мертвих, а живих. Бо в Нього всі живі» (Лк. 20,38), прийшли на могили своїх спочилих родичів, чиї душі залишаються живими і перебувають у іншому світі, а тіла лежать у могилах очікуючи на загальне Воскресіння мертвих. І щоби вони помолилися за спочилих та поділилися з ними радістю Воскресіння Христового. Саме тому, від слова «радість», пасхальні поминальні дні, на відміну від інших, називаються Радоницею.

Однак в умовах карантину, коли навіть Пасху ми святкували вдома, приєднуючись до спільної молитви через телетрансляції, нам не слід порушувати санітарних вимог і приписів влади, які направлені на якомога скоріше подолання пандемії.

Тому просимо вас у ці поминальні дні піднести молитви за своїх спочилих родичів вдома, бо саме молитва їм потрібна найбільше, та потурбуватися про те, щоби їхні імена пом’янули під час Божественної літургії та панахиди в неділю, 26 квітня, та у вівторок, 28 квітня, коли за церковним Уставом буде правитися заупокійне богослужіння. Для цього заздалегідь подайте записки з іменами своїх спочилих родичів у ваш храм або, якщо передбачена така можливість, перешліть їх своїм священикам за допомогою засобів зв’язку та Інтернету.

З часом, коли карантинні заходи будуть пом’якшені, ви зможете відвідати кладовища та піднести молитву біля могил своїх рідних і близьких. Також ви зможете приєднатися до молитви, яка буде звершуватися священниками 6 червня, згідно рішення Синоду Православної Церкви України», - зазначає пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

Парафіяни Спасо-Преображенського собору можуть подати записки онлайн. Для цього вірянам потрібно заповнити google forms за ПОСИЛАННЯМ. Також залишається можливість подати записки за номером +38(098)3189964 у viber, whatsapp або за допомогою sms.

«Вашу добровільну пожертву Ви можете перерахувати на картку Приватбанку: 5363 5420 1055 9335 Воєвода О.В.», - зазначено в повідомленні.

Вінниця.info