5 лют. 2021 11:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

171

0

На Космонавтів вандали зрізали вишні. Фото

На Космонавтів вандали зрізали вишні. Фото

Деревам було близько 10-15 років


На Космонавтів вандали зрізали вишні. Фото

У Вінниці, на проспекті Космонавтів, невідомі зрізали та пошкодили вишні. Деревам було близько 10-15 років. Зрубані дерева виявили сьогодні вранці та вже повідомили у правоохоронні органи.

На проспекті Космонавтів на зеленій зоні ділянки між вулицями Порика і Келецька знищили 2 вишні та ще 6 понівечили. За фактом зрізання дерев подано заяву у правоохоронні органи.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Як повідомила заступниця директора КП «Зеленбуд» Тетяна Прибиш, зрубані дерева сьогодні виявили працівники комунальних служб, які прибирали територію з 6-ї ранку. Відразу викликали поліцію.

«Наші працівники виявили, що у 2 дерев повністю зрізані верхівки, ще 6 вишень обійшли пилкою по колу навколо стовбура – вони тримаються «на волосинці». На жаль, їх вже не врятувати, з такими пошкодженнями вони засохнуть, рости точно не будуть. Просто в голові не вкладається таке варварство по відношенню до дерев», – каже Тетяна Прибиш. За словами фахівців, деревам було близько 10-15 років.

Після виклику поліції на місце прибула слідчо-оперативна група, яка разом з працівниками «Зеленбуду» обстежила алею вздовж усього проспекту. Також міський Ситуаційний центр надав відеозаписи з камер спостереження, що може допомогти у розшуку вандалів.

«Наші співробітники проаналізували відео за останні дні, де є підозрілі особи з предметами, схожими на пилу, з сумками чи пакетами. Вздовж пішохідної зони на проспекті достатньо камер, зловмисник міг потрапити в їх поле зору. Було виявлено чоловіка, який 28 січня близько 2-ої години ночі підрізав дерева пилою. Очевидно, від сильного вітру, який був цієї ночі, підпилені ним дерева впали. Усі матеріали передані поліції», – каже начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

Ступінь відповідальності та суму нанесених збитків мають встановити правоохоронці.

На Космонавтів вандали зрізали вишні. Фото

На Космонавтів вандали зрізали вишні. Фото  - фото 2

На Космонавтів вандали зрізали вишні. Фото  - фото 3

На Космонавтів вандали зрізали вишні. Фото  - фото 4

Нагадаємо, навесні 2019 року на проспекті Космонавтів висадили нові дерева. Від постаменту з літаком до дитячого майданчику посадили 21 платан, а також близько 15-ти сакур.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ВМР