27 квіт. 2015 15:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Спорт
0

102

0

На Кубку України вінницькі боксери отримали 6 медалей

На Кубку України вінницькі боксери отримали 6 медалей

 Вінницькі боксери здобули шість медалей на Кубку України серед чоловіків


На Кубку України вінницькі боксери отримали 6 медалей

 З 15 по 20 квітня в Миколаєві розігрувався Кубок України з боксу серед чоловіків. До кожної з десяти вагових категорій керівництво національної збірної запрошувало по вісім найкращих бійців – за підсумками попередніх чемпіонатів країни і останніх стартів. Вони боролися за олімпійською системою. Вінницькі боксери здобули шість медалей на Кубку України серед чоловіків

Про це повідомляє Відділення національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області.

Вінничанин Денис Козарук півроку провів в запасі «Українських отаманів», після чого став срібним призером на Кубку України.

Серед учасників кубковий баталій було вісім вінничан. Вони виступили в цілому успішно, здобувши шість нагород різного ґатунку. Чемпіоном став Денис Солоненко (вагова категорія до 81 кг), срібними призерами – Денис Козарук (49 кг) і Дмитро Лісовий (91 кг), бронзовими – Сергій Богачук (69 кг), Олексій Токарчук (75 кг) і Владислав Михайлов (81 кг).

«Наші призери стали кандидатами на участь в Європейських іграх і чемпіонаті Європи. Остаточно все буде вирішено на наступних зборах. Адже частина провідних боксерів не виступала на Кубку України – наприклад, через травми чи участь в команді «Українські отамани», яка змагаються у Всесвітній серії боксу», – розповів тренер збірної України з боксу серед чоловіків до 22 років, вінничанин Сергій Глущенко.

Два вінницьких призери Кубку півроку тренувалися в складі «Українських отаманів» – Дениси Солоненко і Козарук.

« У моїй категорії в складі «отаманів» успішно виступав узбецький легіонер Хасанбой Дусматов. Я був його запасним на випадок травми, чого не сталося. Хоча на бої я не виходив, тренувальний процес на олімпійській базі в Конче-Заспі (Київська область) тривав постійно, додому відпускали лише на 1 – 2 дні», – розповідає 24-річний майстер спорту міжнародного класу Денис Козарук. Він представляє обласну Школу вищої спортивної майстерності і спорттовариство «Динамо», займається під керівництвом заслуженого тренера України Віктора Січкарука і Сергія Глущенка.

Через те, що чинний чемпіон України Дмитро Замотаєв (Запоріжжя) не зміг виступити на Кубку України, в Миколаєві Денис Козарук пропустив перший бій і провів лише два поєдинки. Спочатку переміг киянина Саніда Комарова – суперник вже в першому раунді отримав два нокдауни, що вилилося в технічний нокаут. В фіналі він поступився льв’янину, чемпіону України 2012 року Назару Корочину – з результатом 1:2 після трьох раундів.

На Кубку України вінницькі боксери отримали 6 медалей 

На Кубку України вінницькі боксери отримали 6 медалей - фото 2 

ВИННИЦА.info