7 лют. 2021 11:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

144

0

На Ладижинській ТЕС вночі сталась аварійна зупинка енергоблоку

На Ладижинській ТЕС вночі сталась аварійна зупинка енергоблоку

6 лютого було аварійно зупинено два енергоблоки, обидва на електростанціях групи компаній ДТЕК

На Ладижинській  ТЕС вночі сталась аварійна зупинка енергоблоку

6 лютого було аварійно зупинено два енергоблоки, обидва на електростанціях групи компаній ДТЕК. Один з них - Ладижинськоі ТЕС.

Про це у своєму "Телеграмі" повідомляє Андрій Герус — народний депутат, голова комітету з питань енергетики і ЖКГ.

"О 00:52 в аварійний ремонт зупинено блок №2 Ладижинськоі ТЕС (ДТЕК Західенерго). Причина - шум у топці котла. О 04:58 в аварійний ремонт зупинено блок №5 Добротвірськоі ТЕС (ДТЕК Західенерго). Причина - несправність автомата безпеки. Такі зупинки енергоблоків суттєво ускладнюють роботу енергосистеми, а сьогодні вночі температура впаде до -14 градусів морозу. Однак, системний оператор Укренерго збалансовує ситуацію коштом інших джерел, всім споживачам є стабільна та безперебійна подача електроенергії", - пише Андрій Герус.

На сторінці у "Фейсбуці" ДТЕК Ладижинська ТЕС написали про таке:

«Майже в годину ночі енергетики ДТЕК Ладижинської ТЕС змушені були зупинити енергоблок №2 через свіщ на поверхні котлоагрегату. Такий недолік в роботі обладнання нерідке явище для будь-якої теплової генерації та зазвичай наші енергетики вправно та оперативно його усувають. Найголовніше, що це не вплинуло ні на енергопостачання регіону, ні на роботу самої ТЕС. Тож чекаємо, що вже через короткий проміжок часу енергоблок №2 знову почне виробляти мегавати світла в енергосистему. А щоб не втрачати потужності в енергосистемі ДТЕК увімкнув ще один енергоблок на Запорізькій ТЕС», - зауважили там.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналіhttps://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ілюстративне.