28 верес. 2020 11:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

204

0

На місці колишнього стихійного смітника у Іллінцях зібрали перший врожай яблук. Відео

На місці колишнього стихійного смітника у Іллінцях зібрали перший врожай яблук. Відео

Трьома тонами яблук пригостили місцеві школи, дитячі садочки, медзаклади та будинок для похилих людей


На місці колишнього стихійного смітника у Іллінцях зібрали перший врожай яблук. Відео

Наприкінці вересня Іллінецька міська об'єднана територіальна громада зібрала перший врожай із яблуневого саду. Два роки тому місцеві жителі висадили його на території полігону твердих побутових відходів. Раніше там було стихійне сміттєзвалище.

«Два роки тому з ініціативи Іллінецького міського голови Володимира Ящука було закладено міський яблуневий сад. Долучилися до цієї гарної справи трудові колективи підприємств, організацій, установ міста. Працівники комунального підприємства «Добробут» міської ради дбайливо доглядали за молодими деревцями і у цьому році вони віддячили гарним урожаєм. Яблуками почастували усіх, хто садив сад, завезли у міські школи, дитячі садочки, Центр дитячої та юнацької творчості, Іллінецьку центральну районну лікарню, Центр первинної медико-санітарної допомоги, відділення швидкої допомоги, будинок для людей похилого віку та одиноких немічних благодійного фонду «Віфанія», родинам загиблих захисників України», - повідомляють на сайті Іллінецької ОТГ.

Територія яблуневого саду займає п’ять гектарів землі.

«На цьому місці, до того, як з’явився сад, десятиліттями знаходився стихійний смітник. Уявляєте, який тоді стояв сморід. А тепер, а тепер навесні аромат квітучих дерев. А восени, аромат яблук. Погодьтесь, різниця помітна. Як для екології, так і для нашого населення. Наразі зібрана перша частина яблук. Це близько трьох тон ранніх осінніх сортів. У жовтні збір продовжиться більш пізніми сортами», - повідомив Вінниця.info Олег Дмитрик, перший заступник Іллінецького міського голови.

Вінниця.info неодноразово писала про полігон, який переобладнали на місце, де вологе сміття розміщується під ґрунтом. На цій території, крім яблуневого саду, відкрили контактний зоопарк. Вторинне сміття сортується. З петпляшок, прямо на місці почали виробляти тротуарну плитку. Сміттєсортувальну лінію закупили на заводі у Барському районі. Тротуарною плиткою оздоблюють вулиці ОТГ. На сьогодні тут за зміну виробляють по 25 квадратних метрів тротуарної плитки.

Ми також писали про те, що Іллінці потопають у тисячах різнокольорових тюльпанів та петуній, які вирощують за доходи від сміття.

Вінниця.info

title