25 трав. 2017 15:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

72

0

На «OPERAFEST» Тульчин у кілька разів підняв ціни на оренду житла

На «OPERAFEST» Тульчин у кілька разів підняв ціни на оренду житла

 Через «OPERAFEST» у Тульчині стрімко дорожчає оренда житла 


На «OPERAFEST» Тульчин у кілька разів підняв ціни на оренду житла

 На початку літа Тульчин приймає перший Міжнародний фестиваль опери. 4 і 5 червня Палац Потоцьких зустрічатиме тисячі гостей. Організатори прогнозують, що в перший день на «OPERAFEST-TULCHYN» завітають близько 7 тисяч осіб, а у другий – до 12 тисяч. Така популярність свята спровокувала значне здорожчання оренди квартир.

Для райцентру це дуже масштабний захід, тому до такого припливу туристів він ще зовсім не готовий. Містечко має лише пару готелів, однак всі номери у них вже заброньовані артистами. Селитимуть музикантів і у сусідньому Ладижині.

За словами арт-директора Ірини Френкель, така популярність заходу активізувала місцевих жителів. Якщо раніше в Тульчині можна було переночувати у приватному будинку за 40 гривень, то сьогодні ціни сягають 300 і це не фінальна позначка.

«Економічний ефект у Тульчині вже відчувається. Якщо 2 місяці потому можна було знайти ліжко-місце за 40 гривень, то зараз під час проведення фестивалю, навіть за 300 гривень не знайдеш. Тому що багато людей їде з інших міст, зокрема з Києва. І, звичайно, вони шукають приватне житло, тому що всі готелі заброньовані організаторами фестивалю. У нас велика кількість артистів. В Тульчині було 106 готельних місць. Навіть повністю зняли готель в Ладижині, щоб було, де жити музикантам.

Також частина гостей буде мешкати у «Подільському Артеку». Ми всю округу забронювали. Тому приватний сектор робить цікаві пропозиції стосовно цін, але немає іншого виходу, як погоджуватися, тому що інакше, ви залишаєтеся на вулиці.

Зараз, коли починають космічно зростати ціни, дуже багато бажаючих серед містян. Вони переселяються на «OPERAFEST-TULCHYN» один до одного, звільняють власну квартиру і здають», - говорить Ірина Френкель.

Організатори прогнозують також здорожчання страв у тульчинських ресторанах.

«Я думаю, що ціни у тульчинських рестораціях також виростуть. Враховуючи це, ми пропонуємо фуд-зону на фестивалі», - додає арт-директор.

Як ми раніше повідомляли, на фестиваль опери у Тульчині готують містичну програму: інсталяції, що світяться вночі, фаєри і привиди.

Вінниця.info