9 квіт. 2020 11:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

72

0

На період карантину внутрішньо переміщеним особам продовжать соцвиплати

На період карантину внутрішньо переміщеним особам продовжать соцвиплати

На період карантину внутрішньо переміщеним особам продовжать соцвиплати


На період карантину внутрішньо переміщеним особам продовжать соцвиплати

Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій. На період карантину та протягом 30 днів з моменту його відміни продовжать виплату соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, які призначили до періоду карантину.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

В Законі йдеться про те, що на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни не буде здійснюватися перевірка фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб при призначенні (відновленні) соціальних виплат.

Також на цей термін комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам приймають рішення про призначення (відновлення) або відмову в призначенні (відновленні) соціальних виплат без акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

На період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни продовжується виплата внутрішньо переміщеним особам соціальних виплат (пенсій, довічних державних стипендій, усі види соціальної допомоги та компенсацій, матеріальне забезпечення, надання соціальних послуг, субсидій та пільг), призначених до періоду встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Громадянам, в яких на період карантину припадає перекомісія МСЕК (медико-соціальна експертна комісія) та ЛКК (лікарсько-консультативна комісія) про встановлення інвалідності і перепризначення (продовження) допомог на новий період, без заяв та без будь-яких документів.

Після закінчення терміну дії карантину орган соцзахисту населення здійснить перерахунок розміру виплаченої допомоги на підставі поданої особою заяви, результатів переогляду медико-соціальної експертизи та необхідних документів.

Вінниця.info