11 листоп. 2016 12:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

106

0

На півдні Вінниччини з’являться нові дорожні знаки

На півдні Вінниччини з’являться нові дорожні знаки

 Позначатимуть початок і кінець прикордонної смуги та початок і кінець конрольованого прикордонного району 


На півдні Вінниччини з’являться нові дорожні знаки

 Кабінет Міністрів розпорядженням вніс зміни до Правил дорожнього руху, яким введено дорожні знаки «Початок прикордонної смуги», «Кінець прикордонної смуги», «Початок контрольованого прикордонного району», «Кінець контрольованого прикордонного району».

Розпорядження Кабміну №790 від 9 листопада 2016 року опубліковано на сайті Урядового порталу.

«Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху. Прийняття даного рішення зумовлене збільшенням незаконного переміщення через державний кордон поза пунктами пропуску різних типів товарів. Останні, зокрема, доставляються транспортними засобами до держкордону дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг. Такі дороги зазвичай необхідні для пересування сільськогосподарської техніки та інших транспортних засобів і механізмів, задіяних у проведенні сільськогосподарської діяльності.

Саме тому в Правилах дорожнього руху установлено обов'язок водія під час зупинки уповноваженою особою Держприкордонслужби транспортного засобу в межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району пред'явити для перевірки відповідні документи, а також дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів. Крім того, доповнено вимоги до дорожнього знака «В'їзд заборонено», введено дорожні знаки «Початок прикордонної смуги», «Кінець прикордонної смуги», «Початок контрольованого прикордонного району», «Кінець контрольованого прикордонного району».

Прийняті зміни дадуть змогу обмежити в прикордонній смузі рух транспортних засобів дорогами, які безпосередньо прилеглі до державного кордону, відсутні в реєстрі автомобільних доріг і використовуються не за призначенням. А також забезпечать своєчасне інформування водіїв про в'їзд у прикордонну смугу і контрольований прикордонний район, де діють особливі умови дорожнього руху і режимні обмеження», - йдеться в поясненні до документу.

Так як Вінниччини є прикордонною областю і межує з Молдовою, варто звернути уваги на зміни.

На півдні Вінниччини з’являться нові дорожні знаки

На півдні Вінниччини з’являться нові дорожні знаки - фото 2

На півдні Вінниччини з’являться нові дорожні знаки - фото 3

На півдні Вінниччини з’являться нові дорожні знаки - фото 4

Вінниця.info