31 жовт. 2019 15:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

104

0

На противагу Хелловіну в Барі, на Вінниччині, молитимуться за мир

На противагу Хелловіну в Барі, на Вінниччині, молитимуться за мир

Молитвою вирішили проявити свою християнську позицію до «не святого» свята Хеловіна.


На противагу Хелловіну в Барі, на Вінниччині, молитимуться за мир

До спільної молитви, яку здійснюватимуть на центральній площі міста Бар, запросили усі релігійні конфесії міста та найближчих сіл. Молитвою вирішили проявити свою християнську позицію до «не святого» свята Хелловіну.

Ініціатор заходу, волонтер та керівник міжконфесійної ГО «Сімейні цінності» Алік Пацьора, розраховує, що на молитву прийде не менше 50-ти чоловік.

«Таку кількість я зазначив в повідомленні до міської ради. Звичайно, хотілось би, щоб прийшло більше людей, бо ця молитва зараз потрібна всім нам для єдності та для захисту сімейних цінностей. Але я нікого не примушую, це має бути добра воля кожного», - каже Алік Пацьора.

Спочатку спільну молитву планували організувати завтра, 1 листопада, в день всіх святих (це свято відзначають католики та протестанти – ред.). Але пізніше вирішили помолитись напередодні й на противагу Хелловіну.

«В Україні стало культивуватися «не святе свято» - Хелловін, яке є суто язичницьким, про що свідчать його традиції та святкування. Від християнства в нього залишилась хіба що тільки назва (Ніч напередодні свята всіх святих на середньовічній англійській мові отримала назву “All Hallow’s Eve” (навечір’я (дня) Всіх Святих ), або просто (Hallow E’en) – ред.). А святкування християнами цього "свята" є вельми богозневажливим і богохульним. Адже християнин повинен набувати подобу ангела, а не диявола. Тому ми вирішили саме в цей день молитвою проявити свою християнську позицію».

Організатори заходу розіслали запрошення на спільну молитву усім церквам Бара та навколишніх сіл.

«В Греко-католицькій церкві навіть зачитали це запрошення. Думаю, що прийдуть також пастирі Римо-католицької та протестантських церков. Я також написав до священника православної церкви. Спілкувався з цього приводу і з міським головою Артуром Цицюрським, він сказав, що він тільки «за» - розповідає Алік Пацьора.

Мер Бара теж приєднається до молитви.

«Звичайно я не проти, бо молитва це завжди добре! А тим більше сьогодні, в важкий для України час. Потрібно молитись, щоб у нас був мир, щоб наші захисники завжди відчували нашу підтримку! Тому я теж піду на цей захід. І тут головне не противага Хелловіну, тут інша мета. Хочу сказати, що Алік Пацьора – один із наших духовних лідерів. Він часто організовує містян та всі

На противагу Хелловіну в Барі, на Вінниччині, молитимуться за мир

Вiнниця.info