11 листоп. 2021 12:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

118

0

На ремонт двох комунальних доріг у Барі з обласного дорожнього фонду спрямовано 4 млн грн

На ремонт двох комунальних доріг у Барі з обласного дорожнього фонду спрямовано 4 млн грн

Голова обласної ради ознайомився з тим, як тривають роботи і що вже зроблено


На ремонт двох комунальних доріг у Барі  з обласного дорожнього фонду спрямовано 4 млн грн

У місті Бар завершується ремонт двох комунальних доріг. Проєкти «Капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуару частини площі Пам’яті на ділянці від перехрестя з вул. Святого Миколая до перехрестя з вул. Соборна» та «Капітальний ремонт дорожнього покриття за адресою: м. Бар, вулиця Шевченка, на ділянці від перехрестя з вулицею Каштанова до перехрестя з вулицею Арсенальною» пройшли конкурсний відбір та отримали співфінансування з обласного дорожнього фонду.

Про це повідомляє управління у справах медіа та комунікацій Вінницької обласної ради.

- Будувати та ремонтувати комунальні дороги дало можливість рішення сесії обласної Ради, яким формувався і затверджувався обласний бюджет на 2021 рік і яким було спрямовано майже 170 мільйонів гривень на комунальні дороги. Ми зменшили частку співфінансування громад із 50% до 10-15%. Загалом, умови участі громад у конкурсі були змінені та виписані так, щоб усі мали можливість стати учасниками та переможцями, - каже голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

На ремонт двох комунальних доріг у Барі  з обласного дорожнього фонду спрямовано 4 млн грн

8 листопада голова обласної ради ознайомився з тим, як тривають роботи і що вже зроблено.

Площа Пам’яті в м. Бар – це центр міста. Цією дорогою здійснюється рух до будівлі суду, відділу ДРАЦС; поряд розташований автовокзал. Дорога там потребувала капремонту, адже в багатьох місцях просіла, було багато ям та вибоїн. Нині ремонт майже 180 метрів дорожнього покриття уже завершений, облаштовуються тротуари. Загальна вартість робіт – 1 млн 569 тис. грн, з них кошти обласного дорожнього фонду – понад 815 тис грн, решта – співфінансування з місцевого бюджету.

Капітального ремонту потребувала й вулиця Шевченка. Депутат обласної ради Олександр Хом’як, який раніше був депутатом Барської міської ради, пригадує, що люди навіть перекривали дорогу, аби звернути увагу на необхідність її відновлення.

- Минулого року тут був жах, а не дорога. Ця дорога була об’їзною, і це страшне, до чого її довели. Але ж ця вулиця – стратегічна, тут - лікарня, садочки, школа! Люди вимагали ремонту, навіть дорогу перекривали, але тоді нас не чули. Нинішня обласна рада змінила умови участі в конкурсі на ремонт комунальних доріг – і ось ми маємо відремонтовану дорогу, - розповів Олександр Хом’як.

На ремонт двох комунальних доріг у Барі  з обласного дорожнього фонду спрямовано 4 млн грн  - фото 2

8 листопада на вулиці Шевченка дорожники укладали асфальт. Барський міський голова Володимир Саволюк запевняє, що роботи уже завершуються.

- Протяжність ділянки, яка ремонтується, - 560 метрів, ширина дороги - 9 метрів. Заміна бордюрів, повна заміна дорожнього одягу, де перший шар – піщано-цементна суміш, - називає перелік робіт Володимир Саволюк. - Зараз уже проходить асфальтування. Щодо фінансування – це майже 5 млн грн, де 1,6 млн грн – це кошти міського бюджету і 3,4 млн грн - отримали з обласного бюджету.

Володимир Саволюк також розповів, що ще у Барській громаді власним коштом відремонтували вулицю Садову. А загалом навесні ямковий ремонт провели на 24 вулицях і на 15 – поточні ремонти.

- Уже готуємося до наступного року, проєктуємо і будемо брати участь в обласних конкурсах і програмах, - каже Барський міський голова.

Загалом, цьогоріч співфінансування з обласного дорожнього фонду на ремонт комунальних доріг отримали 34 об’єкти, які були визначені за результатами конкурсного відбору. Голова обласної ради Вячеслав Соколовий відзначає, що у громад був великий запит на полегшення умов конкурсу і збільшення частки співфінансування з обласного бюджету.

- Ми розуміємо, що на це є запит від громад, бо надійшло дуже багато проєктів, щоб на таких умовах продовжувалися роботи з відновлення комунальних доріг в громадах, - каже Вячеслав Соколовий. - Дороги – це не єдине рішення обласної ради, яке дозволяє громадам отримувати додатковий ресурс на відновлення та створення комфортних і зручних умов для проживання. Це і програма «Питна вода», і конкурс «Комфортні громади», на який наступного року ми вдвічі збільшили фінансування – до 40 млн грн. Обласна Рада уже ухвалила зміни до Програми розвитку органів місцевого самоврядування в області, в яку ми закладаємо цілу низку інструментів для розвитку громад і створення комфортних умов для усіх жителів Вінниччини.

На ремонт двох комунальних доріг у Барі  з обласного дорожнього фонду спрямовано 4 млн грн  - фото 3

На ремонт двох комунальних доріг у Барі  з обласного дорожнього фонду спрямовано 4 млн грн  - фото 4

На ремонт двох комунальних доріг у Барі  з обласного дорожнього фонду спрямовано 4 млн грн  - фото 5

На ремонт двох комунальних доріг у Барі  з обласного дорожнього фонду спрямовано 4 млн грн  - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото обласної ради