30 верес. 2016 15:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

84

0

На сесії Вінницької мерії говорили про сморід на Поділлі

На сесії Вінницької мерії говорили про сморід на Поділлі

 Люди скаржаться депутатам на сморід з очисних 


На сесії Вінницької мерії говорили про сморід на Поділлі

30 вересня на сесії Вінницької міськради після голосування порядку денного підняли питання неприємного запаху, який йде від очисних споруд з Сабарова і розповсюджується на сусідні мікрорайони, зокрема і Поділля.

«До мене, як до депутата, звернулись мешканці мікрорайону «Поділля», які скаржаться на постійний сморід, який є в мікрорайоні, завдячуючи очисним спорудам, які неподалік. Ми не могли не відреагувати на це звернення, адже підписалась досить велика кількість людей, залишили адреси і сильно просили їм допомогти. Розуміємо, що очисні споруди збудовані давно. Поспілкувавшись з фахівцями, вони повідомили, що наших очисних споруд вистачає для того щоб забезпечити очистку стічних вод міста, тому такого смороду бути не повинно. Тому можливо, є якісь порушення в технічному циклі чи не вистачає хімічних засобів? Я запропонував заслухати керівника підприємства, заслухати його доповідь по даному питанню, чи є якісь пропозиції. Або створити робочу групу і зайнятись питанням або модернізації, або побудови нових очисних… тобто, цю проблему треба вирішити

Цей сморід не тільки на мікрорайоні Поділля, в інших районах він теж відчувається. Наприклад, сьогодні з самого ранку мені люди телефонували, просили приїхати і самому пересвідчитись в тому, що сморід нестерпний», - говорить депутат від партії «Свобода» Володимир Базелюк.

На сесії Вінницької мерії говорили про сморід на Поділлі

Мер Вінниці Сергій Моргунов відповів, що водоканал знаходиться у власності області, місто вплинути на них не може, але відомо, що комунальне підприємство планує отримати кредит і половину коштів направити на модернізацію «очисних».

«Люди звертаються з цим питанням і до нас. Але тут є певна проблема. Ситуація в тому, що «Вінницяоблводоканал» є комунальною власністю області. Керівництво призначається областю, обласною радою. Я знаю що була дискусія в обласній раді, і те що хтось «вказав на нас пальцем», що ми повинні вирішувати, ми просто не маємо на це повноважень. Але ми працюємо з водоканалом, в рамках взаємодії і ми знаємо, що сьогодні водоканал працює над кредитом Світового банку. Вони підписали відповідний меморандум, де 50% суми передбачено на реконструкцію «очисних». Я думаю, що вони не стоять на місці в цьому питанні. Запросити керівника ми можемо, але він просто дасть інформацію до відома. Ми зможемо просто рекомендувати ті чи інші моменти. Це є компетенція обласної ради. Але в будь-якому випадку ми будемо працювати з керівництвом облради і облдержадміністрації, щоб швидше вирішити цю проблему», - сказав Сергій Моргунов. 

На сесії Вінницької мерії говорили про сморід на Поділлі - фото 2

Вінниця.info

title