15 листоп. 2021 12:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

143

0

На сесії затвердять Правила паркування, якими передбачено також створення платних парковок у Вінниці

На сесії затвердять Правила паркування, якими передбачено також створення платних парковок у Вінниці

Розмір плати буде встановлюватись рішенням виконкому


На сесії затвердять Правила паркування, якими передбачено також створення платних парковок у Вінниці

До сесії Вінницької міської ради підготували проект рішення «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів на території Вінницької міської територіальної громади».

Як повідомляла Вінниця.info документом прописано, що у Вінниці мають визначити місця під парковки. Також мають з’явитись платні парковки. Розмір плати буде встановлюватись рішенням виконкому.

«Відведені майданчики для платного паркування повинні обов'язково бути обладнані платіжними пристроями та/або інформаційними знаками про способи та порядок оплати вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування через автоматизовану систему контролю оплати вартості послуг з паркування та захищену комп’ютеризовану систему», - зазначено в документі.

Пільги при користуванні майданчиками для платного паркування

Правом безкоштовного паркування на відведених майданчиках для платного паркування користуються:

  • Спеціальний автотранспорт під час виконання прямих службових обов’язків (МВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, швидка медична допомога, аварійний спеціалізований транспорт).
  • Транспортні засоби, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю, у тому числі на транспортних засобах, що належать підприємствам, установам, організаціям, які здійснюють діяльність у сфері соціального захисту населення, та громадським організаціям осіб з інвалідністю, мають право на встановлення на транспортному засобі розпізнавального знака “Водій з інвалідністю” та під час перевезення осіб з інвалідністю користуються всіма перевагами, що надаються водіям з інвалідністю.
  • Додаткові питання (зміни) щодо порядку та розміру пільг на оплату послуг з користування майданчиками для платного паркування та безкоштовного паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування, розглядаються та вирішуються виконкомом.

Правилами передбачено, що забороняється:

  • Паркування транспортних засобів з порушенням вимог Правил дорожнього руху, Правил паркування транспортних засобів та Правил благоустрою території Вінницької міської територіальної громади.
  • Паркування вантажних транспортних засобів та автобусів на міжквартальних територіях (у дворах житлових будинків).
  • Обладнання суб'єктами господарювання (в тому числі операторами) майданчиків для паркування на тротуарах, велодоріжках.
  • Влаштування майданчиків для паркування на вулицях з двома смугами руху завширшки менш як 6 м.
  • Організація відведених паркувальних майданчиків в місцях, прилеглих до закладів охорони здоров'я (лікувальних установ, що надають стаціонарно-медичну допомогу хворим), крім фармацевтичних, приватних клінік, амбулаторно-поліклінічних, діагностичних центрів та санітарно-профілактичних закладів, до дитячих дошкільних закладів і загальноосвітніх шкіл, територія яких безпосередньо прилягає до вулиці (проспекту, провулку тощо), до міських кладовищ.
  • Паркування транспортних засобів у місцях проведення громадськополітичних та інших масових заходів.
  • Паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування без оплати вартості послуг користування майданчиками для паркування більш ніж 10 хвилин (крім спеціально обладнаних майданчиків, обладнаних автоматичними в’їзними та виїзними терміналами, на яких оплата відбувається під час виїзду з майданчику).

З метою запобігання заїзду та стихійного паркування транспортних засобів на тротуарах, площах, велодоріжках, газонах, дитячих та спортивних майданчиках, у пішохідних та паркових зонах по краю проїзної частини можуть застосовуватися антипаркувальні засоби.

На сесії затвердять Правила паркування, якими передбачено також створення платних парковок у Вінниці

Нагадаємо, в грудні 2019 року у Вінниці почали працювати інспектори з паркування, які виписують штраф за порушення Правил.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото - архівні