23 лют. 2016 13:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

85

0

На скільки зросте проїзд в громадському транспорті Вінниці. Перевізники назвали тарифи

На скільки зросте проїзд в громадському транспорті Вінниці. Перевізники назвали тарифи

 Перевізники назвали нову вартість проїзду у громадському транспорті Вінниці 


На скільки зросте проїзд в громадському транспорті Вінниці. Перевізники назвали тарифи

 У Вінниці тарифи на проїзд в громадському транспорті - трамвай, тролейбус, автобус, маршрутні таксі – зросте. Перевізники перерахували тарифи у зв’язку з підняттям цін на електроенергію, запчастини, паливо-мастильні матеріали, а тарифи востаннє змінювали в 2014 році. Після обговорень, планують винести рішення на виконком та встановити нові тарифи на проїзд. Вартість проїзду може змінитись вже в квітні.

Питання вартості проїзду у Вінниці обговорювали сьогодні, 23 лютого, під час спільного засідання перевізників та представників Вінницької мерії.

«У Вінниці серед маршруток – «Мерседеси Спринтери», німецького виробництва та «Богдани», створені на базі японського «Ісузу», ціни на запчастини прив’язані до долара та євро. Тому нам, для якісних перевезень потрібно утримувати маршрути в належному стані, що нас і вимагає міська рада, яка дає дозволи на маршрути. Ми просимо міську владу затвердити нові тарифи»,- говорить один з перевізників Олександр Гота.

На скільки зросте проїзд в громадському транспорті Вінниці. Перевізники назвали тарифи

Перевізники просять міську владу встановити тарифи в маршрутках в сумі 3,5 гривень на підвізні маршрути(зараз 2,5 грн. – ред.) і 4 гривні – основні маршрути (зараз 3 грн. – ред.).

Заступник начальника КП «Вінницької транспортної компанії» Микола Заверюха, теж зазначив, що з 2014 року вартість електроенергії зросла на 200%, і підприємству важко триматись на плаву, не підіймаючи тарифи.

«На лінію щодня виходить 131 тролейбус, 74 трамваї та 41 автобус. Вартість електроенергії зросла, зросла заробітна плата, крім того, порівняно з 2014 роком, коли були сформовані тарифи, збільшилась вартість паливо мастильних - матеріалів та запчастин. Також ми перевозимо пільгові категорії громадян, на 109 млн. гривень щорічно, а відшкодування отримали на 30 млн. гривень. Це все впливає на фінансовий стан підприємства» - зазначив М. Заверюха.

Проїзд у трамваї і тролейбусі в м. Вінниці пропонують встановити на рівні 3 гривень, в автобусах – 3,5 гривень.

«Питання, які виносять перевізники дають підставу для винесення на виконком питання про підвищення тарифів, але виконком буде виважено відноситись до підняття тарифів, враховуючи ситуацію в Україні.

Навантаження, які підуть на громадян з підняттям тарифів, можна буде мінімізувати проїзними квитками. Сьогодні проїзний на трамвай 160 гривень, на тролейбус – 160 гривень, на автобус – 160 гривень, на два види транспорту – 170 гривень, на три види транспорту – 280 гривень.

Повна вартість проїзного, яку планується встановити на місячний проїзний квиток – 220 гривень на один вид транспорту, 240 гривень – на два види транспорту і 390 гривень – на три види транспорту», - повідомила заступник Вінницького міського голови Галина Якубович.

На скільки зросте проїзд в громадському транспорті Вінниці. Перевізники назвали тарифи - фото 2

ВИННИЦА.info