5 берез. 2020 16:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

164

0

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект

5 березня в молодіжному центрі «Квадрат» презентували концепцію Туристичного хабу Вінниці. Створять його у приміщенні за адресою Соборна, 89.


На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект

5 березня в молодіжному центрі «Квадрат» презентували концепцію Туристичного хабу Вінниці. Створять його у приміщенні за адресою Соборна, 89.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міськради.

Хаб має на меті створення простору для гуртування спільноти, яка робить Вінницю туристичною та гостинною. У будівлі відкриють сучасний туристично-інформаційний центр; кав’ярню з літньою терасою та зоною дозвілля; освітній простір та івент-зону; коворкінг туристичних стартапів; переговірну та тренінгову кімнати; офіси департаменту маркетингу міста та туризму.

«Ми усвідомили, що це чудовий шанс створити у Вінниці дійсно сучасний туристично-інформаційний центр за міжнародними стандартами. У процесі розробки концепції стало зрозуміло, що ТІЦ мав би не лише надавати інформацію, а й генерувати продукт. Ми зійшлися на тому, що нам потрібна точка тяжіння для розвитку туризму у Вінниці і на Вінниччині. Туристичний хаб сповідуватиме принципи відкритості, доступності, інклюзивності. Активність і включеність хабу означає якраз ось це оживлення і залучення ширшого кола людей до процесу розвитку туризму, в тому числі навчальні заклади, які готують спеціалістів в галузі туризму», - розповів директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

У майбутньому Туристично-інформаційному центрі, який буде розміщений на першому поверсі, надаватиметься новий рівень сервісу для туристів та мешканців міста відповідно до міжнародних стандартів ISO, також тут можна буде отримати довідкову інформацію, пов’язану з плануванням подорожей Вінницею, Вінниччиною та Україною, придбати сувеніри та приємно провести час в кав’ярні з літньою терасою.

Освітній простір та івент-зона, які знаходитимуться також на першому поверсі будівлі,використовуватимуться для організації туристичних освітніх подій, семінарів, хакатонів, бізнес-подій (зустрічей, конференцій), кулінарних майстер-класів та презентацій страв, прес-конференцій, культурних подій (кінопоказів, виставок). Також тут буде розміщена бібліотека спеціалізованої літератури з туризму, маркетингу та історії міста і відпочинкова зона для туристів.

Ще однією унікальною особливістю вінницького Туристичного хабу стане коворкінг для туристичних стартапів, який розташується на третьому поверсі будівлі. Тут матимуть змогу працювати екскурсійні бюро, агенти з надання послуг конференц-сервісу, агенти медичного туризму, брендингові і маркетингові агенції, туристичні ІТ-сервіси, генеалоги тощо. Також на другому і третьому поверхах будуть розташовані офіси департаменту маркетингу міста та туризму, тренінгова і переговірна кімнати.

У 2019 році було виконано обстеження технічного стану будівельних конструкцій та інженерних мереж, розроблено проектно-кошторисну документацію реконструкції нежитлової частини будівлі та здійснено її експертизу, а також розроблено концепцію та дизайн Туристичного хабу. Проект успішно пройшов громадське обговорення. За результатами громадського обговорення проектно-кошторисна документація реконструкції туристичного хабу проходить коригування, також заплановано розробити проект реконструкції усієї покрівлі та впорядкування фасадів. Ремонтні роботи орієнтовно розпочнуться в середині квітня після проведення тендера на виконання будівельних робіт. Новий Туристичний хаб планують відкрити до старту нового сезону у 2021 році.

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 2

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 3

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 4

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 5

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 6

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 7

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 8

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 9

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 10

На Соборній відкриють Туристичний хаб. Яким буде приміщення і що в ньому розмістять. Проект  - фото 11

Вiнниця.info, фото - із сайту ВМР