8 лип. 2020 10:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

122

0

На строкову службу до військової частини Нацгвардії у Вінниці прибуло майже 30 призовників

На строкову службу до військової частини Нацгвардії у Вінниці прибуло майже 30 призовників

Загалом до лав Національної гвардії України на Вінниччині планують призвати 309 молодих людей


На строкову службу до військової частини Нацгвардії у Вінниці прибуло майже 30 призовників

В рамках цьогорічної весняної призовної кампанії до військової частини 3008 Західного оперативно -територіального об’єднання Національної гвардії України у Вінниці прибули 29 призовників. Після проходження курсу молодого бійця та складання присяги новобранців розподілять до трьох рот військової частини: стрілецької, патрульної та батальйону оперативного призначення. Вже в перший день перебування в армії деякі молодики виявили бажання і в майбутньому пов’язати свою долю зі службою у військах.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці військової частини.

«Моє життя змінилося за один день. Одягнув військову форму та черевики і став нацгвардійцем. Це був мій власний вибір служити, дуже хотів потрапити до лав Нацгвардії. Мої мрії здійснилися. Дуже позитивні перші враження. Вважаю, що кожен поважаючий себе чоловік має пройти військову службу», – ділиться враженнями солдат строкової служби Богдан Чопенко.

Як розповідають в дописі нацгвардійці, спочатку новобранці знайомляться з командуванням, спілкуються з психологом. Далі – строковикам видають військову форму, стрижуть всіх «під нуль» та запрошують до лазні. Згодом – поселення у казарми.

Далі солдати строкової служби стають у стрій. Для цих хлопців – це перше шикування в однострої. Саме тут їх навчатимуть ходити строєм, тут вони вперше заступатимуть у наряди. Пробувши один день у військовій частині, солдат Андрій зізнається, що вже повністю поринув у військову справу і швидше хоче перейти до занять.

«Я з дитинства мріяв бути військовим. Планую навчатися на кафедрі військовий психолог. Згодом отримати вищу освіту та стати офіцером. Мені подобається працювати з людьми, вивчати їх поведінку у військовому колективі», – розповідає призовник Андрій Оверчук.

З 8-го липня у новобранців розпочинається курс молодого бійця, де навчатимуться азам військової науки. Після складання військової присяги на вірність українському народові хлопці будуть розподілені в роти для проходження служби, яких у військовій частині три: стрілецька, патрульна та батальйон оперативного призначення.

Солдати строкової служби з вищою освітою служитимуть 12 місяців, решта — 18. Командування військової частини наголошує, що нікого з призваної молоді не відправлятимуть до районів проведення Операції об’єднаних сил.

На строкову службу до військової частини Нацгвардії у Вінниці прибуло майже 30 призовників

Нагадаємо, у зв’язку з карантином в Україні весняний призов розпочався 16-го червня. Наступного дня більше двохсот призовників відправили у війська. Загалом, під час весняної призовної кампанії на Вінниччині до війська покличуть 800 юнаків. З них до лав Національної гвардії призвуть 309 молодих чоловіків.

Вінниця.info, фото – з фейсбук-сторінки військової частини