21 груд. 2019 13:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

288

0

На Святого Миколая в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані

На Святого Миколая в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані

19 грудня в Іллінцях, що на Вінниччині, невідомі побили 17-річного Богдана Мельника


На Святого Миколая в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані

19 грудня в Іллінцях, що на Вінниччині, невідомі побили 17-річного Богдана Мельника, який повертався вночі додому. Трапилось це в районі школи №1.

«Він йшов у напрямку дому, до будинку йому залишалось ще хвилин 5, це максимум. Його побили біля 1-ї школи, ніхто не знає, хто це зробив, через що, інформації взагалі ніякої немає. Мама до нього дзвонила дуже довго, а він не відповідав, аж в 3-й годині ночі слухавку взяв поліцейський. Це патрульні його знайшли, він стікав кров’ю» - розповідає старша сестра неповнолітнього Олена Мельник.

Потерпілого забрали з Іллінців на лікування до обласного центру. За життя дитини наразі боряться лікарі Вінницької дитячої обласної лікарні.

На Святого Миколая в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані

«Його спочатку завезли до Іллінецької районної лікарні, але одразу викликали лікарів з Вінниці, щоб ті сказали, чи можна його транспортувати до обласного центру. Просто боялись, що не довезуть. Зараз Богдан знаходиться у Вінницькій дитячій обласній, він у важкому стані. В нього дуже важкі травми: пошкоджений череп і пошкоджені очі, все обличчя потрощене й перетворилось на суцільний синець, щелепа перекошена, вибиті зуби, зламаний ніс, важкі забої, мають ставити титанові пластини в голову і брати на шурупи щелепу. Яке подальше лікування має бути, я не знаю» - каже сестра Богдана.

У заключенні з кабінету спіральної томографії зазначено, що Богдан Мельник отримав множинні переломи кісток лицьового черепа та його основи (детально описано в медичному документі – ред.). Великий обсяг забою першого типу першої лобової, лівої вісочної, лівої тім'яної, лівої потиличної часток. Геморагічний випіт в задньому розі лівого бокового шлуночка.

На Святого Миколая в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані - фото 2

На Святого Миколая в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані - фото 3

Тітка Богдана Леся Гашинська каже, що в Богдана двічі зупинялось серце, але завдяки професійності патрульних та місцевих лікарів, хлопцю вдалось пережити критичні моменти.

«Таке враження, що його просто вбивали, з такою жорстокістю бити… То якісь нелюди так познущались. Це дякувати Богу, що його вчасно помітили патрульні, вони надали йому першу допомогу й виклали швидку. І поліція, і лікарі – великі молодці» - каже Леся Гашинська.

Ситуацію прокоментувала заступниця начальника відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області Ірина Добровольська:

«Хлопця2002 року народження з тілесними ушкодженнями виявив екіпаж поліції охорони у смт Іллінці. Наразі поліція встановлює обставини травмування неповнолітнього та очевидців цієї події. Хлопець у важкому стані знаходиться у лікарні. Слідством розпочатокримінальне провадження за ч.1 ст.121 Кримінального Кодексу України - «Умисне тілесне ушкодження».

Тим часом, небайдужі вінничани організувались і розпочали збір коштів на лікування Богдана. Долучитись до збору коштів можна, надіславши фінансову допомогу на банківську карточку сестри Богдана: 4149439391715103 – Олени Мельник та на карточку волонтерки з Вінниці - Юлії Адамлюк: 5168 7573 3976 8444.

На Святого Миколая в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані - фото 4

На Святого Миколая в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані - фото 5

На Святого Миколая в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані - фото 6

Редакція «Вінниця.інфо» бажає швидкого одужання Богдану Мельнику.

Вінниця.info