6 січ. 2021 17:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

100

0

На Святвечір співаки Академічного міського хору підготували для вінничан різдвяні піснеспіви

На Святвечір співаки Академічного міського хору підготували для вінничан різдвяні піснеспіви

О 18:00 буде онлайн-трансляція, а о 20:10 концерт транслюватимуть на телеканалі «ВІТА».


На Святвечір співаки Академічного міського хору підготували для вінничан різдвяні піснеспіви

6 січня вінничани матимуть змогу побачити концерт Академічного міського камерного хору імені В. Газінського, який виконавці записали у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Різдвяні піснеспіви транслюватимуть як в соцмережах, так і на телебаченні.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні, побачити концерт можна побачити о 18:00 на культурному порталі міста «VinCultureCode», а о 20:10 його транслюватимуть на телеканалі «ВІТА».

«Традиційно, Святвечір об'єднує українців за святковим столом. Зазвичай господині готують 12 страв, лунають колядки та щедрівки. Вінницький академічний міський камерний хор ім. В. Газінського дарує вінничанам 12 чудових різдвяних піснеспівів у аранжуванні та авторських прочитаннях сучасних українських композиторів: В. Яценка, Г. Гаврилець, О. Бондаренка, О. Юнек, О. Штукалюк, І. Харитонова, В. Давидовської, а також нашого славнозвісного земляка – М. Леонтовича», ‒ повідомляють в міськраді.

Як зазначається в повідомленні, Вінницький академічний міський камерний хор ім. В. Газінського – унікальний колектив з багаторічною історією і багатим репертуаром. Щороку колектив цього хору дарував вінничанам можливість насолодитися українськими різдвяними співочими «перлинами».

«Родзинками у «концертній куті» стануть наші солісти: заслужені артистки України Світлана Жевачевська, Тетяна Каплун, а також Олег Сімонов, Христина Бедзір та Йосип Машталяр. Художній керівник та головний диригент – Христина Бедзір, хормейстер – заслужений працівник культури України Зінаїда Куркова», ‒ додають в міській раді.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне