13 трав. 2020 13:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

96

0

В одному з лісгоспів Вінниччини злива знищила майбутній ліс

В одному з лісгоспів Вінниччини злива знищила майбутній ліс

Наразі лісівники намагаються врятували сіянці дерев, які лишилися


В одному з лісгоспів Вінниччини злива знищила майбутній ліс

Внаслідок злив, які пройшли на Вінниччині на початку травня, постраждав розсадник молодого лісу, який знаходиться на території Бершадського лісгоспу. Через рясні дощі частину розсадника замулило, потоки води та град знищили частину саджанців дубу та горіха. Наразі співробітники лісгоспу намагаються вберегти решту сіянців, які на наступний рік планують використати для створення лісових культур.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Нещодавно сильний дощ із градом пройшов над базовим лісорозсадником ДП «Бершадський лісгосп». Внаслідок руйнівної сили стихії частину розсадника замулило. Потоками води також оголило кореневу систему сходів. Градом пошкоджено сходи сіянців дуба та горіха чорного», - йдеться в повідомленні.

Нині у ДП «Бершадський лісгосп» активно підгортають сходи, щоб прикрити кореневу систему, та рихлять ґрунт. Лісівники працюють над збереженням сіянців, які наступного року мають використати для створення лісових культур.

В управлінні зазначають, що площа базового лісорозсадника, розміщеного у Бершадському лісництві, становить 29,5 га. На цьому лісорозсаднику бершадські лісівники вирощують посадковий матеріал для потреб підприємства та для продажу.

В одному з лісгоспів Вінниччини злива знищила майбутній ліс

В одному з лісгоспів Вінниччини злива знищила майбутній ліс - фото 2

В одному з лісгоспів Вінниччини злива знищила майбутній ліс - фото 3

В одному з лісгоспів Вінниччини злива знищила майбутній ліс - фото 4

Нагадаємо, під час зливи на Вінниччині загинув чоловік. Також через рясні дощі затопило кілька підвалів приватних помешкань в області та під’їзд багатоквартирного будинку у Вінниці.

Вінниця.info, фото зі сторінки Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства