25 жовт. 2021 14:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

116

0

На трьох перевізників склали протокол за пасажирів без COVID-сертифікатів

На трьох перевізників склали протокол за пасажирів без COVID-сертифікатів

Поліцейські проводять рейди


На трьох перевізників склали протокол за пасажирів без COVID-сертифікатів

З 18 жовтня на Вінниччині посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень та відповідальності за їх порушення. Проводять рейдові перевірки.

За інформацією відділу комунікації Нацполіції у Вінницькій області, протягом минулого тижня перевірено 2600 суб’єктів господарської діяльності.

За цей період поліцейські склали 128 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм), з числа яких:

  • 4 – на керівників торгових закладів та установ харчування;
  • 47 – на підприємців, або інших осіб, які здійснювали торгівельну діяльність, або надавали відповідні послуги;
  • 65 – на фізичних осіб;
  • 11 – на перевізників, 3 з яких – за перевезення пасажирів без документів, що посвідчує їх COVID-безпечність;
  • 1 – на громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

За вказаний період винесено 482 постанови про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок).

Нагадаємо, що з 21 жовтня набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень. У потяги, літаки та автобуси вінничан пропускатимуть по ковід-сертифікатах. У Міністерстві охорони здоров’я надали відповіді на найчастіші питання щодо нових змін, з якими звертаються українці.

На трьох перевізників склали протокол за пасажирів без COVID-сертифікатів

Згідно з оновленими правилами перевезень у карантинний період, з 21 жовтня здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні дозволені за наявності:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Для пасажирів віком до 18 років наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагається.

Відповідні правила не застосовуються в міських та внутрішньообласних перевезеннях.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title