24 січ. 2022 16:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

106

0

На українські дороги виїжджають «фантомні» патрулі. Коли їх чекати у Вінниці?

На українські дороги виїжджають «фантомні» патрулі. Коли їх чекати у Вінниці?

Автомобілі, оснащені системами контролю швидкості, як під час руху самої спецмашини, так і коли та стоїть в певному місці


На українські дороги виїжджають «фантомні» патрулі. Коли їх чекати у Вінниці?

Від 25 січня на дороги України виїжджають «Фантомні» патрулі. Автомобілі, оснащені системами контролю швидкості, як під час руху самої спецмашини, так і коли та стоїть в певному місці. Після фіксації правопорушення відбувається зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних.

«Після чого метадані із відповідною інформацією відправляються до системи автоматичної фіксації, яка відповідні метадані опрацьовує та автоматично формує постанови про адміністративні правопорушення. До відповідальності, в такому випадку, притягується власник авто або належний користувач», - повідомляють на сторінці у «Фейсбуці» Патрульної поліції України.

На українські дороги виїжджають «фантомні» патрулі. Коли їх чекати у Вінниці?

Майже всі правопорушення швидкісного режиму будуть фіксуватися в автоматичному режимі без зупинки транспортного засобу порушника.

«Не в автоматичному режимі фіксація порушень ПДР здійснюватиметься спецавтомобілем за допомогою двох відеокамер, якими оснащений автомобіль. Вони мають здатність фіксувати порушення ПДР, що відбуваються попереду та позаду службового авто. Як правило, це буде відбуватися досить рідко і стосуватиметься лише найзухваліших і найнебезпечніших для учасників дорожнього руху порушень ПДР, які будуть помічати інспектори під час патрулювання фантому. Наприклад, проїзд на червоне світло чи перетин подвійної суцільної, де це дійсно могло призвести до надсерйозних наслідків», - також зауважують правоохоронці.

На українські дороги виїжджають «фантомні» патрулі. Коли їх чекати у Вінниці?   - фото 2

У «фантомі» патрулюють інспектори. У такому разі вони, відповідно до вимог статті 35 ЗУ «Про Національну поліцію» будуть зупиняти автомобілі порушників та розглядати справи про адмінправопорушення. Притягуватись до відповідальності в такому випадку будуть водії авто, яких зупинили.

Відомо, цього року за Держпрограмою (реалізовується Мінінфраструктурою) заплановано закупівлю 30 таких спецавтомобілів.

На українські дороги виїжджають «фантомні» патрулі. Коли їх чекати у Вінниці?   - фото 3

Редакція Вінниця.info звернулась до Патрульної поліції Вінницької області, щоб дізнатися, коли «Фантомні» патрулі почнуть працювати в обласному центрі. Там зауважили, що наразі такою інформацією не володіють. Повідомлять про це одразу, коли це стане можливим.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info