23 берез. 2020 13:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

231

0

На в’їздах і виїздах населених пунктів Вінницької області будуть КПП, де проводитимуть санітарні огляди багажу і речей

На в’їздах і виїздах населених пунктів Вінницької області будуть КПП, де проводитимуть санітарні огляди багажу і речей

Пояснення Скальського щодо санітарних оглядів на пунктах пропуску у Вінницькій області


На в’їздах і виїздах населених пунктів Вінницької області будуть КПП, де проводитимуть санітарні огляди багажу і речей

На в’їздах і виїздах міст та сіл Вінницької області встановлять контрольно-пропускні пункти із залученням працівників поліції, Національної гвардії, ДСНС, фахівців медичних установ та, у разі потреби, громадських формувань. Їм надають право та можливості проводити санітарні огляди речей, багажу водіїв і пасажирів та транспортних засобів. Також передбачено дистанційне вимірювання температури у водіїв та пасажирів.

Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський під час брифінгу 23 березня прокоментував рішення комісії.

«Наша мета не допустити широкої пандемії в країні. Сьогодні ми працюємо над тим, щоб створити перелік пунктів пропуску, на яких буде посилено режим карантинних заходів, в першу чергу», - повідомив голова Вінницької ОДА.

Керівника області просили уточнити, як саме мають проводити санітарні огляди на пунктах пропуску. Саме цей пункт викликав у вінничан безліч запитань в соцмережах.

«Я хотів би наголосити, що по всій території України запроваджено карантин. Тому, я хотів би, щоб всі, кому це цікаво, звернулись до ст. 30 ЗУ Про боротьбу з інфекційними хворобами. Там викладено, що ми можемо вже робити і ми залишаємо за собою право підвищувати рівень контролю, щоб не реагувати на розповсюдження хвороби, а працювати на випередження», - сказав Владислав Скальський.

Довідка

Стаття 30 Закону України «Про захист від інфекційних хвороб» - Повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в умовах карантину.

На територіях, де встановлено карантин, місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надається право:

  • залучати підприємства, установи, організації незалежно від форм власності до виконання заходів з локалізації та ліквідації епідемії чи спалаху інфекційної хвороби;
  • залучати для тимчасового використання транспортні засоби, будівлі, споруди, обладнання, інше майно підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідне для здійснення профілактичних і протиепідемічних заходів, із наступним повним відшкодуванням у встановленому законом порядку його вартості або витрат, пов'язаних з його використанням;
  • установлювати особливий режим в'їзду на територію карантину та виїзду з неї громадян і транспортних засобів, а у разі необхідності - проводити санітарний огляд речей, багажу, транспортних засобів та вантажів;
  • запроваджувати більш жорсткі, ніж встановлені нормативно-правовими актами, вимоги щодо якості, умов виробництва, виготовлення та реалізації продуктів харчування, режиму обробки та якості питної води;
  • установлювати особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних, та інших заходів;
  • створювати на в'їздах і виїздах із території карантину контрольно-пропускні пункти, залучати в установленому порядку для роботи в цих пунктах військовослужбовців, працівників, матеріально-технічні та транспортні засоби підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, частин та підрозділів центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони і військового будівництва, охорони громадського порядку.

Нагадаємо, що у Вінниці з понеділка продуктові ринки працюють до 14-ї години, «домашню молочку» заборонили продавати. Таке ж рішення прийняли по області. Тимчасово у Вінниці скасували пільговий проїзд для пенсіонерів у години-пік.

Раніше ми писали, що коронавірус може зберігатися протягом певного часу на різних поверхнях, а також – у повітрі. Професор Вінницького медуніверситету просить літніх людей самоізолюватись і закликав матусь не збиратись компаніями під час прогулянок.

Вінниця.info

title