18 черв. 2019 09:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

43

0

На велодоріжках бракує безпеки: вінничанин просить додати соціальної реклами для пішоходів

На велодоріжках бракує безпеки: вінничанин просить додати соціальної реклами для пішоходів

о 95% пішоходів геть голову в сторону не повернуть переходячи відокремлену велодоріжку в довільному місці


На велодоріжках бракує безпеки: вінничанин просить додати соціальної реклами для пішоходів

До Вінницької міської ради зареєстрували петицію, в якій просять збільшити кількість соціальної реклами щодо правил користування велодоріжками. Зокрема, мова йде про пішоходів, які пересуваються навіть на відокремлених вело смугах.

«Не секрет, що є тенденція збільшення кількості велотранспорту із року в рік, адже це доступний активний відпочинок. Відповідно, збільшилась і кількість велодоріжок (мова зараз і надалі йде саме про відокремлені велодоріжки). Але безпеки на цих самих велодоріжках, м'яко кажучи, сильно бракує, оскільки пішоходи масово по них шастають, наражаючи на небезпеку, як себе так і велосипедиста. Деякі там просто гуляють, незважаючи, що поряд, через метр, широченна пішохідна зона близько трьох метрів (в даному випадку мається на увазі велодоріжка на проспекті Космонавтів), деякі вигулюють домашніх улюбленців, комусь там зручніше розмовляти по телефону, комусь споживати фастфуд (мабуть на відокремлених велодоріжках апетит стає кращим), деякі жіночки гуляють з колясками (в народі «я же мать»), хтось робить селфі (на запитання, чи мають намір зробити селфі посмертно щиро роблять вигляд, що не розуміють суть претензії).

Більше того, близько 95% пішоходів геть голову в сторону не повернуть переходячи відокремлену велодоріжку в довільному місці, але точно не там, де це передбачено розміткою вкотре наражаючи на небезпеку, як себе так і велосипедиста. Також це буде крок назустріч ментальним цінностям європейської культури», - написав Володимир Гринчук.

Наразі його думку підтримали 17 осіб. Щоб петицію розглянули у міській раді і надали офіційну відповідь, потрібно 350 підписів.

Нагадаємо, що у Вінниці створили онлайн-карту велосипедних доріжок.

Вінниця.info