18 лют. 2016 11:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

54

0

На Вінниччині 136 злочинців вийшли на волю раніше по «Закону Савченко»

На Вінниччині 136 злочинців вийшли на волю раніше по «Закону Савченко»

 На Вінниччині півтисячі злочинцям скоротили термін покарання по Закону Савченко, 136 – вже на волі 


На Вінниччині 136 злочинців вийшли на волю раніше по «Закону Савченко»

 В грудні 2015 року набув чинності «Закон Савченко», що викликав чималий резонанс в судах, місцях позбавлення волі і серед населення. Згідно Закону, кожен проведений день в слідчому ізоляторі рахується за два і входить до загального терміну покарання. Отож засудженні можуть вийти з в’язниць раніше.

Лише у Вінницькій області станом на 18 лютого таким «помилуванням» вже скористався 551 в’язень – їм перерахували термін покарання. З них 136 вийшли на волю.

«Закон Савченко» застосовується до всіх ув’язнених осіб, але оскільки його прийняття спричинило активні обговорення та критику в країні, то Державна пенітенціарна служба звернулася до Вищого спеціалізованого суду за роз’ясненнями стосовно довічно ув’язнених осіб.

Суд пояснив, що до «довічників» Закон може застосовуватися лише в разі заміни одного покарання на інше», - розповіла ВИННИЦА.info начальник сектору по контролю за виконанням судових рішень Управління Державної пенітенціарної служби Вінниччини Ольга Крот.

За її словами, особи, засуджені до довічного, мають право звертатися із заявами про перерахування їм терміну покарання, але у Вінницькій області таких ще не було.

Варто зазначити, що кількість осіб, які подають заяви на перерахування терміну ув’язнення, стрімко зростає. За даними пенітенціарної служби, тиждень тому таких вінничан було 300 – сьогодні ж – півтисячі. 

ВИННИЦА.info