18 лип. 2018 12:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

82

0

На Вінниччині 5 людей отруїлося вечерею. Потерпілих госпіталізували

На Вінниччині 5 людей отруїлося вечерею. Потерпілих госпіталізували

 Спалах гострої кишкової інфекції в побуті


На Вінниччині 5 людей отруїлося вечерею. Потерпілих госпіталізували

 14 липня в інфекційне відділення Немирівської центральної районної лікарні з діагнозом «Гострий гастроентероколіт середнього ступеню важкості» було госпіталізовано 5 людей, жителів села Чуків Немирівського району Вінницької області.

Про це повiдомляє Головне упрaвлiння Держпродспоживслужби у Вiнницькiй облaстi.

В ході розслідування встановлено, що усі захворілі є членами однієї родини. Зі слів хворих, вони 14 липня 2018 року спільно вечеряли. Під час вечері вживали  салат овочевий під майонезом, огірки мариновані, рибу річкову смажену, рибу тушковану (хек), шашлик із свинини, картоплю з шампіньйонами, лаваш з сиром і зеленню, кров′яну ковбасу і сальтисон (придбані з рук на ринку).

В осередку було відібрано матеріал для лабораторного дослідження (зразки питної води з криниці приватного домоволодіння та харчовий продукт (сальтисон), який вживали усі захворілі.

Ситуація перебуває на контролі в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Нагадаємо, 23 червня до полiцiї надiйшла iнформацiя про госпiталiзацiю з харчовими отруєннями до iнфекцiйних вiддiлень Чечельницької i Бершадської лiкарень жителiв сiл Бондурiвка, Стратiївка, Демiвка та Дохна. Загалом госпiталiзовано 54 людини, серед них – 23 неповнолiтнiх.

Вiнниця.info