24 берез. 2015 17:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

52

0

На Вінниччині 57 гектарів полів планують засіяти цукровим буряком

На Вінниччині 57 гектарів полів планують засіяти цукровим буряком

 Така кількість сировини дозволить повністю забезпечити роботу 9 цукрових заводів.


На Вінниччині 57 гектарів полів планують засіяти цукровим буряком

 У 2015 році аграрії Вінницької області прогнозують посіяти цукрові буряки на площі 54 тис. гектарів, що дозволить повністю забезпечити роботу 9 цукрових заводів.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

Як зауважив директор профільного Департаменту Микола Неїлик під час наради в голови облдержадміністрації, це забезпечить роботу 9 цукрових заводів, які працювали в минулому році. Торік цукроварні виробили майже 431 тис. тонн цукру, що є найкращим показником в Україні.

Як зауважив голова облдержадміністрації Валерій Коровій, сьогодні цукрові заводи області працюють над тим, аби бути незалежними від природного газу та перейти на альтернативні види палива.

«Наші цукрові заводи підтверджують, що ніщо не стоїть на місці. З точки зору продуктивності, у 1992 році на Вінниччині працювало 40 цукрових заводів, які за сезон цукроваріння виробляли 840 тисяч тон цукру. На даний час у сезон цукроваріння включається 9, які виробляють 431 тисяч тонн. Окрім того, переробка цукросировини проводиться в умовах економії енергоносіїв» – зазначив В. Коровій.

А минулий рік заводи, які перейшли на альтернативні види палива зекономили біля 30% природного газу. В поточному році проводиться подальше переоснащення галузі на використання альтернативних видів палива та модернізація технологічних процесів, що дасть змогу зменшити об’єми використання газу ще на 20%.

ВИННИЦА.info