7 лип. 2015 12:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

88

0

Заповідник «Долина ірисів» привабив інвестора на Вінниччину

Заповідник «Долина ірисів» привабив інвестора на Вінниччину

 На Вінниччині є заповідник «Долина ірисів»


Заповідник «Долина ірисів» привабив інвестора на Вінниччину

Інформаційна кампанія про створення ботанічного заказника на території Снітківської сільської ради Мурованокуриловецького району, в долині річки Караєць сприяла залученню у село потужного інвестора. А саме – 200 гектарів земель запасу надані в оренду під садівництво та промислове ягідництво, що забезпечило повну зайнятість населення та постійні надходження до місцевого бюджету.

Про це повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

Територія заказника «Долина ірисів» являє собою заболочену місцевість загальною площею 13,7 гектарів, а в плані геоботанічного районування належить до схилових еродованих лесових рівнин з дубово-грабовими лісами на сірих та темно-сірих опідзолених ґрунтах.

З метою спостереження за станом об’єктів та територій природно-заповідного фонду група спеціалістів на чолі з директором департаменту екології та природних ресурсів Володимиром Криськом відвідала ботанічний заказник у період піку квітування рослин.

За результатами обстеження можна стверджувати, що стан заказника задовільний, територія огороджена, дотримані всі умови режиму охорони, антропогенний вплив в межах норми.

ВИННИЦА.info