18 лют. 2016 15:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

67

0

На Вінниччині чотири села змінили комуністичні назви

На Вінниччині чотири села змінили комуністичні назви

 На Вінниччині депутати сільрад змінили назви чотирьох населених пункти 


На Вінниччині чотири села змінили комуністичні назви

 В Калинівському районі проводиться робота щодо виконання положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» в частині перейменування об’єктів топоніміки.

Про це інформує прес-служба Калинівської РДА.

Так, на території району знаходиться чотири населених пункти, які підлягають перейменуванню, а саме: села Кіровка та Червона Трибунівка Кіровської сільської ради, с.Жовтневе Уладівської сільської ради, с.Комунарівка. А також 168 вулиць, 10 провулків в населених пунктах району.

Відповідно до громадських обговорень та рішення сесій сільських рад населені пункти перейменовано:

с.Кіровка - на с.Мирне

с.Червона Трибунівка - на с.Забара

с.Комунарівка - на с.Бережани

с.Жовтневе - на с.Вишневе

В територіальних громадах проведено громадські обговорення з питань перейменування вулиць та інших об’єктів топоніміки. Щодо нових назв вулиць, то більшість сільських рад надають перевагу звичайним назвам, наприклад: Українська, Незалежності, Весела, Центральна, Миру, Яблунева, Сонячна, Весняна та інше. Разом з тим, в с.Червона Трибунвка з’явилась вул. Олександра Мартинюка - земляка, загиблого в АТО, в с.Уладівське - вул.Семполовського, в с.Павлівка - земляка, загиблого в АТО, Юрія Бабка, с.Нова Гребля – Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, всього на Вінниччині визначили 24 села, яким змінять комуністичні назви. 4 лютого Верховна Рада офіційно декомунізувала перше село на Вінниччині.

Натомість чотири села на Вінниччині вирішили назавжди залишитись в комунізмі.

ВИННИЦА.info