18 листоп. 2016 18:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

78

0

На Вінниччині «довічнику» на його прохання провели детектор брехні

На Вінниччині «довічнику» на його прохання провели детектор брехні

 Цього року він вже виграв в Україні 12 тисяч євро


На Вінниччині «довічнику» на його прохання провели детектор брехні

 18 листопада у виправній колонії суворого режиму у селі Губник під Лажижином довічнику Володимиру Зякіну провели детектор брехні.

«Я не вважаю себе винуватим, тому і захотів, аби мене перевірили», - розповів Володимир.

Чоловік відбуває покарання 13 рік. Його звинуватили у вбивстві трьох людей в Іванівському районі Одеської області 2003-го року.

«Тоді, коли відбувалося вбивство, я був далеко від того місця. І я готовий це доводити. Скільки б часу для цього мені не знадобилося », - зауважив засуджений.

Цього року він вже виграв суд проти України у Європейському суді.

«Справу було розпочато за заявою (№ 34006/06), яку 5 серпня 2006 року подав до Суду проти України на підставі статті 34 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (далі - Конвенція) громадянин України п. Володимир Олександрович Зякун (далі - заявник).

Заявника представляв пан П. Сушко - юрист, що практикує у м. Києві. Уряд України (далі - Уряд) представляв його Уповноважений, на останніх етапах провадження - п. Б. Бабін з Міністерства юстиції.

Заявник стверджував, зокрема, що зазнав жорстокого поводження з боку працівників міліції та що його зізнавальні показання, отримані під примусом, були використані для його засудження», - пишеться у матеріалах справи.

Після розгляду справи, Європейский суд заяву задовольнив.

«Оголошує прийнятними скаргу за статтею 3 Конвенції та скаргу за пунктом 1 статті 6 Конвенції на те, що зізнавальні показання заявника, отримані в результаті жорстокого поводження, не були вилучені з доказової бази у його справі, а решту скарг у заяві - неприйнятними.

2.Постановляє, що було порушення статті 3 Конвенції.

3. Постановляє, що було порушення пункту 1 статті 6 Конвенції.

4. Постановляє, що:

(а) упродовж трьох місяців з дати, коли це рішення набуде статусу остаточного відповідно до пункту 2 статті 44 Конвенції, держава-відповідач повинна сплатити заявникові 12000 (дванадцять тисяч) євро відшкодування моральної шкоди, та додатково суму будь-яких податків, що можуть нараховуватись; ця сума має бути конвертована в національну валюту держави-відповідача за курсом на день здійснення платежу».

Відбуваючи термін, Володимир також бере участь у програмі розслідувань на одному з національних каналів. Незабаром там з’явиться програма по його справі.

«Так виходить, я тут веду активне життя. Нещодавно, мене тут навіть похрестили. Я думаю, що можу стати колись пестером і допомагати людям», - сказав Володимир.

На Вінниччині «довічнику» на його прохання провели детектор брехні 

На Вінниччині «довічнику» на його прохання провели детектор брехні - фото 2 

На Вінниччині «довічнику» на його прохання провели детектор брехні - фото 3 

На Вінниччині «довічнику» на його прохання провели детектор брехні - фото 4 

На Вінниччині «довічнику» на його прохання провели детектор брехні - фото 5

Вінниця.info