27 жовт. 2010 13:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

40

0

На Вінниччині двох жінок кліщі привели до лікарень

На Вінниччині двох жінок кліщі привели до лікарень

Виявлено два випадки захворювання на хворобу "Лайма", ця хвороба супроводжується, гарячкою, ураженням центральної і периферичної нервової системи, серця і великих суглобів


На Вінниччині двох жінок кліщі привели до лікарень

У Вінницькій області виявлено двоє людей, яким поставлено діагноз хвороби "Лайма".

Про це повідомляє прес-служба ГУ МНС у Вінницькій області.

За повідомленням, 58-річна жителька смт.Крижопіль звернулась до лікарні із скаргами на свербіж, припухлість, наявність ерітеми 15х20 см в правій підколінній області, головний біль, загальну слабкість, підвищення температура тіла до 37,2 градусів.

Жінка була госпіталізована в інфекційне відділення з діагнозом «Бореліоз. Хвороба Лайма».

Під час збору епіданамнезу встановлено, що громадянка отримала укус невідомої комахи в праву підколінну ямку в смт. Крижополі.

Також ще одна 50-річна громадянка, мешканка с. Глухівці, Козятинського району також звернулась за меддопомогою у лікарню зі скаргами на свербіж, припухлість, почервоніння, набряк наявність ерітеми 20х30 см в верхній ділянці правого стегна, загальну слабкість. Жінка була госпіталізована в інфекційне відділення з діагнозом «Хвороба Лайма».

Під час збору епіданамнезу встановлено, що громадянка помітила на правому стегні 4 кліщів, яких образу ж видалила самостійно. Укуси кліщами отримала при догляді за домашніми тваринами, при веденні домашнього господарства ( домашнє господарство хворої розміщене в лісі смт. Глухівці –сарай та земельна ділянка).

Козятинський район та смт. Крижопіль є ензоотичними територіями з хвороби Лайма, де проведена санітарно-освітня робота.

Довідка.

Хвороба Лайма (системний кліщовий бореліоз, хронічна мігруюча еритема, кліщова еритема) - природно-осередкова трансмісивна хвороба, яка спричиняється бореліями ( Borellia burgdorferi ) та супроводжується мігруючою кільцеподібною еритемою, гарячкою, ураженням центральної і периферичної нервової системи, серця і великих суглобів.

 

ВИННИЦА.info


0
0