11 листоп. 2015 09:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

53

0

На Вінниччині фермерів примусять сплатити 157 тис. грн. збитків за захоплення землі

На Вінниччині фермерів примусять сплатити 157 тис. грн. збитків за захоплення землі

 Прокуратура відшкодовує до бюджету збитки завдані державі внаслідок самовільного, безоплатного користування землею


На Вінниччині фермерів примусять сплатити 157 тис. грн. збитків за захоплення землі

 Органами прокуратури Вінницької області ініціюється процедура примусового виконання судового рішення щодо стягнення збитків, заподіяних внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки загальною площею більше 137 га.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

До господарського суду Вінницької області звернувся прокурор Калинівського району в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства у Вінницькій області, Державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області з позовом до одного з товариств Вінниччини про стягнення збитків, заподіяних внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки загальною площею більше 137 га, розташованої на території Калинівського району за межами населеного пункту.

Рішенням господарського суду Вінницької області задоволено позовні вимоги прокурора Калинівського району про стягнення понад 157 тис. гривень збитків за самовільне зайняття земельної ділянки.

Не погоджуючись із винесеним рішенням суду першої інстанції, відповідач звернувся з апеляційною скаргою до Рівненського апеляційного господарського суду. У скарзі просив рішення господарського суду Вінницької області скасувати та прийняти нове, яким у позові відмовити.

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду зазначену апеляційну скаргу залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції - без змін.

Органами прокуратури Вінницької області ініціюється процедура примусового виконання вищевказаного судового рішення.

ВИННИЦА.info