11 серп. 2017 17:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

57

0

На Вінниччині хочуть страхувати земляків, які служать в АТО

На Вінниччині хочуть страхувати земляків, які служать в АТО

 Заступник голови Вінницької облради веде переговори щодо страхування бійців АТО


На Вінниччині хочуть страхувати земляків, які служать в АТО

 На Вінниччині працюють над впровадженням програми страхування учасників АТО, які перебувають у зоні бойових дій. Займається питанням безпосередньо новопризначений заступник голови Вінницької облради Ігор Хміль. Сьогодні основним «каменем спотикання» стало визначення точної кількості вінничан, які захищають країну на Сході.

«Поки що проект рішення не пройшов бюджетної комісії, оскільки ми не мали відповіді на запити щодо кількості вінничан, які служать в зоні АТО. Виявилося, що отримати такі статистичні дані зовсім не просто. Адже, наприклад, на службу призивають 2 тисячі осіб, а на передову з них потрапляє половина. Інші – у військовий частинах на мирній території. Тому наразі ні СБУ, ні військкомати не надіслали нам конкретних цифр», - розповів 11 серпня посадовець.

За його словами, страхування повинно відбуватися у співфінансуванні обласного, районних і місцевих бюджетів.

«Наприклад, страховий поліс для однієї людини котує 10 тисяч гривень. З регіону служить не більше тисячі чоловік. Тоді область дає 30% - 3 мільйони гривень. Район, наприклад, платить за своїх 4 громадян 12 тисяч. Аналогічно і з селами… Як для області це підйомна сума, так і для району.

Можливо, хтось говорить, що на Сході немає воєнний дій. А ви поживіть зимою в окопах, цього достатньо, щоб підірвати здоров’я», - додає Ігор Хміль.

Сьогодні заступник голови Вінницької облради веде перемовини із страховими компаніями. Чиновник запевняє, що «не просуватиме» якусь одну за своєю симпатією.

«Я зараз із страховими компаніями закінчую переговори. Я не хотів би, щоб це виглядало, ніби я «просуваю» якусь страхову. Їх буде 3,4,5, бажано з іноземним капіталом. Далі можна зробити якийсь тендер», - резюмує посадовець.

Раніше Вінниця.info повідомляла, що 18 липня під час позачергової сесії Вінницької обласної ради депутати розглянули питання про обрання двох заступників Анатолію Олійнику. На посади претендували Ігор Хміль (фракція «Самопоміч») та Михайло Кременюк (партія Олега Ляшка).

Вінниця.info